Hittat, länkat, kommenterat – January 28, 2012

av Emanuel Karlsten den januari 28, 2012

i Länkkommentarer

 1. 184 bidrag till Guldspaden:

  Men bara 7 till webbkategorin. Det är alltså hälften så många bidrag inskickade i år jämfört med förra året. Innebär det att det inte blir något pris utdelat i år heller? Det vore förödande. Skrota hellre webbpriset.

 2. http://blogg.allehanda.se/aldrevarden/:

  Kul att se allt fler lokalmedier som göra livegranskningar! Här är också HD: http://hd.se/helsingborg/unikum/

 3. Saynetwork Award Winners 2011 « Sayconnect:

  Det här är ju faktiskt fantastiskt smart av frälsis – skapa ett pris som uppmärksammar bästa webbsajter och fanpages på Facebook, för att skapa fler incitament till att göra bra grejer och uppmärksamma nätet.
  Det händer ändå något!
  Min favorit är denna: http://www.usc.salvationarmy.org/usc/illfightday/index.html (Jesusmanifestationen, hör ni mig? Det är så här det ska ske)

 4. TV4 News har blåst dammet av gamla nyhetskanalen SVT24:

  @DanielAlsen sammanfattar lite mina egna tankar kring TV4:s nya kanal. Det är mer själva greppet – att göra en SVT24 – som är nytt här.
  Men till skillnad från Daniel är jag inte lika optimistisk om utgången. För vem ska betala för det här? Är vi verkligen redo för det? Jag kan knappt förmå mig att gå in och se en playkanal gratis ens de första dagarna – vilka incitament ska då få mig att göra det framöver?
  Visst, blir det skarpt nyhetsläge är det en sak. Men kanske är det utifrån behov en sådan här kanal ska finnas – inte som standard eller utgångsläge? Jag har svårt att se var de ska hitta relevans.

 5. Rekordår för Medievärlden | Medievärlden:

  Som jag gillar Medievärlden! Och tycker att de faktiskt blir bättre och bättre. Här finns en egen agenda och lite av rewrite-ängslighet. Länkar när de inte har något att tillföra – men framförallt tillför något! Heja @axelanden!

 6. Nu avgår hon – på grund av ”pappadrevet” | Wendela | Aftonbladet:

  Det här är ju fantastiskt intressant. Det är inte längre medier som bara står för drev, lika mycket sociala medier.

 7. I cyberspace kan alla höra dig skrika men hur många lyssnar? | #Kjell5000 | svt.se:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka och se på det här. Kjell har försökt träffa sina 5 000 facebookvänner i en SVT.serie, men verkar uppriktigt ledsen över att de 5 000 inte är riktiga vänner – eller ens känner igen hans födelsedag. Men…är inte det livet för en offentlig person? Vad hade vi (du?) vänta dig?

 8. “Vi har fått mer respons på podcasten än något av de tv-program vi gjort.”

  Resumé: ”Ett bögringen i webbformat” Vilket är ett fascinerande citat från Filip och Fredrik.

 9. Sverige behöver Gud « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle:

  Man kan kalla det ett frieri, nej giftemål, denna första Dagenkrönika av @marcusbirro. Dagen kommer älska honom. Marcus Birro kommer älska Dagen-läsarna.
  Det blir ett vackert äktenskap.
  Och Birro kommer hamna i kategorin: Före detta okristna, nu kristna kändisar. Bland det finaste man kan vara i kyrkan. Det går att turnera enkom bland landets frikyrkor enkom på den egenskapen. Fråga Göran Skytte.

 10. Wrapp – LinkedIn Co-Founder Reid Hoffman Joins Skype Co-Founder Niklas… – Mynewsdesk:

  Fler tunga interantionella investerare går in i svenska Wrapp – nu LinkedIns grundare.

 11. Tv-tittandet 2011 – TV4 ökade | Medievärlden:

  Intressant att det håller i sig, men det måste minska snabbare snart. Skrev om det här: http://ajour.se/tv-star-sig-fortsatt-stark-trots-digital-konkurrens/

 12. Carema kopplat till sexannons – Dela – www.gp.se:

  Det här var bland det mest okunniga någonsin. Hur kan kunskapen på redaktioner vara såhär låg? Som att ringa upp en filmskapare och kritisera denne för annonser på Pirate bay.
  Här är en skärmdump på galenskapen, ifall GP plockar bort artikeln. https://skitch.com/emanuelkarlsten/g3bys/carema-kopplat-till-sexannons-dela-www.gp.se

 13. jonas adner: Persbrandts nya ”nya superkropp”:

  Persbrandt är Sveriges Chuck Norris. Lysande spaning av @jonas_adner

Previous post:

Next post: