Hittat, länkat och kommenterat – February 28, 2011

av Emanuel Karlsten den februari 28, 2011

i Länkkommentarer

 • Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 • – Jag skrev i helgen om en chefredaktör som stoppade sin anställd från att skriva en krönika – för att den anställdes slutsats gick emot hennes egen.
  Pravda. Propaganda. Och sjukt.
  Jag skriver i samma text: ”Jag har själv varit med om att få texter refuserade av chefredaktören efter att den gått stick i stäv med hennes och ledarsidans åsikt. Jag menade – då som nu – att hela idén med en fri debatt måste vara att föreslå nya synsätt. Att alternativet är propaganda. För mig blev det då, kanske som för Frigyes nu, ett slutgiltigt bevis på att jag inte kunde vara kvar på min arbetsplats. Men jag trodde då också att tidningen Dagen var ensam med det. Att det var frikyrkoarvet som föranledde retorik om att projicera ”rätt” bild, tala med en röst och så vidare. Det tycks inte vara så.”
  Jag funderar nu på att publicera den text som stoppades. Kanske som en solidaritetshandling, men också som en markering för att olika röster behöver få komma till tals.
  Vad tycker ni? Borde jag publicera den?

 • Världen idag – världen ur ett kristet perspektiv
 • – Den märkligt konservativa talibankristna tidningen (ja, jag använder lånade hårda ord – men så vill jag också flagga för en tidning som är (eller varit historiskt) direkt farlig för debatten i svensk kristenhet) har gjort om sin sajt. Av gammal vana kommer kort recension här:
  # Tidningen fortsätter låsa in sitt material. Konstigt. Prenumerantstocken måste närmast uteslutande vara lojalitetsköpare. Världen idag borde rimligtvis därför ha allt att vinna på att bredda för att nå nya läsare. Inte minst se det som ett av tidningens uppdrag.
  # Sajten är estetiskt ganska snygg. En (lite för – särskilt i artikelläget) bred nyhetsspalt och i övrigt traditionell i formen.
  # Några småmissar när man bländats av teknikmöjligheter. Som att bloggpuffar är bilder istället för text vilket gör att de förlorar i tex sök.
  # I övrigt handlar mkt om förfinad kopiering av konkurrenten Dagen. Både i topplistor och funktioner.
  # Överlag en helt ok uppryckning, där största begränsningen verkar handla om val av publiceringsplattform.

 

Previous post:

Next post: