Jag har producerat webbtv

av Emanuel Karlsten den februari 7, 2011

i Medier och internet

Nåja, det var kanske lite att ta i. Men jag har i alla fall stått i @teaerneborg s kök och gjort enkla receptfilmer.

I dag publicerades den första, Engelsk marmelad, på Söta saker. Det är kul. Allra mest för att det är ganska lätt. Det är för övrigt hela idén med min medverkan på Söta saker. Att implementera alla de lätta, smarta idéerna och se hur de och om de tar fart. Jag ska försöka sammanfatta flera av grejerna som gjorts där senare. Och det finns flera nya spännande grejer som väntar.

Hursomhelst.

Jag filmade när Therésia körde några klipp i köket. Jag använde samma gamla Flip som jag använt tidigare år. Flera saker blev ganska tydliga snabbt. Flipen fungerar väldigt dåligt i mörker. Therésias kök är väldigt svårt att ljussätta. Att ha lysrör i samma rum är aldrig bra.

Men egentligen är nog det skitsamma. Webbtv handlar inte om att göra något som är likt en SVT-produktion, utan att ge en ny, lite närmare, dimension av bloggförfattaren. Och i det syftet tycker jag den här videon fungerar riktigt bra. Inte sant?

Mer kommer! Under tiden kan du baka dig vit kladdkaka eller köra igång något inför fettisdagen – för att tipsa om något av det goda på Therésias blogg.

Previous post:

Next post: