DN-krönikan: Om Kony och den tragiska debatten

av Emanuel Karlsten den mars 13, 2012

i Mellansnack

Jag äntligen hemma och hinner läsa ikapp mejl, artiklar och…well, livet. Det har varit några hektiska dygn. Först på Mediemässan torsdag-fredag (kolla SVT-forum här, eller Studio ett här) och heldagsutbildning i Oxelösund igår, Lycksele i morse och via Umeå hem i dag.

Och så förberedande och krönikörsskrivande i helgen.

Jag är så omåttligt stolt över det utrymme DN har gett mig i deras spalter. Samtidigt som det förlamar mig. Trots att jag nu firar ett år som DN-krönikör är det fortfarande samma skräck att skriva där, varannan vecka. Det är knappast njutbart – jag bär på en ständig och svårt besvärande papperskrönikörsångest – men så otroligt belönande när det väl är publicerat.

Som i dag. Att sitta på flyget hem och se sin egen text fladdra förbi bland DN-bläddrande medresenärer. Jag blir så stolt!

Krönikan i dag handlar om Kony2012. Kampanjen som jag skrivit en del på Ajour om tidigare. Men inte riktigt om debatten.

Jag har massor av annat material som inte fick plats i krönikan och kanske får jag tid senare i veckan att utveckla några tankar. Det finns så väldigt mycket att säga om saken.

Men tills vidare: Läs gärna om kony2012 och en debatt helt utan vinnare.

Previous post:

Next post: