Min mor, pastorns, blogg

av Emanuel Karlsten den april 29, 2010

i Uncategorized

Min mamma är pastor i Frälsningsarmén i Visby. Nej, inte pastor. Det sa jag mest för att ni skulle förstå. Inom Frälsningsarmén kallas det ”officer”. Utbildad till att leda andra.

Hon har sett mig vid datorn länge. Uppmuntrat och hejat. Kanske inte alltid förstått. Hon har läst min Dagenblogg länge. Uppmuntrat och hejat, kanske inte alltid förstått. Hon har hört mina historier om föreläsningar här och där. Om bloggandet som en del av en sociala revolution. Att dela och ge förståelse för en verksamhet, person. Och för att nå ut.

I januari kom jag hem till församlingen för att göra samma föreläsning jag gjort på många andra ställen. Men för min hemförsamling. Och för min mor.

Min mor kopplade plötsligt. Förstod grejen. Och startade en blogg för församlingen, kåren, som det heter.

Igår sms:ade hon. Besökarna har börjat flöda till. Det länkas, citeras och klickas. Hon har börjat statistikknarka.

Jag tycker det där är så roligt att återuppleva genom henne. Den första kicken. Den när man förstår vad som händer. Hur allt hänger ihop, hur man äger makten över en publiceringsplattform som har samma möjligheter att nå ut som de etablerade.

Så, besök bloggen. Klicka runt och säg hej. Och gillar du Gud, religion och en väldigt entusiastisk församlingsledare? Bokmärk, lägg in i rss-läsare och följ.

http://favisby.wordpress.com/

Previous post:

Next post: