En deklarationshistoria

av Emanuel Karlsten den maj 4, 2010

i Personligt

I början av gårdagskvällen tog jag den här bilden.

Det var precis innan jag börjat min superenkla deklaration. Det skulle bli mitt bloggbevis på att jag tagit tag i situationen. Att även om jag deklarerade sista natten hade jag åtminstone kontroll över mitt sjuka sistaminutenbeteende. Jag hade inga konstiga avdrag, allt skulle ske över nätet.

Men så hade jag glömt att jag sitter på en mac. Och att jag för första gången skulle deklarera för ett företag.

2010 har Nordea fortfarande inte fixat så att man kan ladda ner och använda sitt bank-id på en mac. De kräver PC och Internet explorer.

Jag kokar. Dammar av skrivaren (som förvisso står bredvid datorn, men mest är till för liknande paniksituationer som kräver papper) och halv elva sitter jag på tunnelbanan med ett vitt kuvert. Igen.

Samtidigt är det en fin tradition. Inte minst bloggandet om det. 2007 bloggade jag om min pendelringning till skatteverket. 2008 bekände jag mig som sistaminutenmänniska. 2009 försökte jag göra bortförklarande journalistik om att jag lämnade in deklarationen tio i tolv.

Så vad göra 2010?

Givetvis att filma deklarationen. Så det gjorde jag. Hela vägen till Skatteskrapan och därifrån. Slutet är något abrupt. För vem träffar jag? Stefan Swärd. Fantastiskt.

Previous post:

Next post: