Ola Lindholm ger sin bild av drevet

av Emanuel Karlsten den maj 7, 2011

i journalistik

Jag skrev tidigare idag om Ola Lindholm. Nu har en blogg dykt upp där Ola Lindholm själv påstås vara författare till. Av allt att döma stämmer uppgifterna och de mejl han fått från Expressen. Om inte är det en _väldigt_ ambitiöst skriven post. Men flera frågetecken dyker ändå upp. Ingen redaktion har hittills citerat den, vilket föreslår att ingen har kunnat verifiera den. Krishanteringsmässigt är den tveksam. Inte bara för att den är en kortare roman, utan för att den är full av stavfel och märkliga bortförklaringar. Är det såhär man vill säga hejdå från ett offentligheten på ett tag? Och varför välja en plattform där hans identitet är omöjlig att identifiera? Det leder ju bara till fler frågetecken.
Oavsett det är den värd att läsa. Det beskriver en oerhört rå behandling av kvällspressen. Det var den nog också, men det är viktigt att komma ihåg att det här handlar om en av Sveriges största barnprogramledare som tagits på bar gärning med kokain i kroppen. Även om man kan ifrågasätta tonfall och attityd så har jag svårt att se att kvällspressen inte skulle ha agerat.
Vad tycker du?

http://olalindholm.blogspot.com

/bloggat från wordpress for iphone

Uppdaterat: @the_real_wille berättar att alla på Bonnier tidskrifter har fått mejl från Ola klockan 19.52 där han uppmanat dem att sprida hans blogg. Det får därmed anses vara ett säkert bevis för att det verkligen är Ola Lindholm som är författaren bakom blogginlägget.

Uppdaterat2: @DanielNordstrom VF:s chefredaktör skriver om hur Ola gjort det svårare för sig. http://t.co/pnKQonw

Uppdaterat3: Thomas Mattsson förklarar mer hur han ser på sina reportrars agerande.

Previous post:

Next post: