Topp 3 mest missförstådda kommentarer från Sverige – Finland

av Emanuel Karlsten den juni 8, 2011

i journalistik

Fotboll är lite som melodifestivalen. Det är roligt att se tillsammans, men det är nästan ännu roligare att kritisera detaljer tillsammans. Peka, skratta, skrika och fnissa. Särskilt roligt blir det när det går att sortera ut och fånga upp all den här kritiken. Och gör topplistor av den.

Som den här. Kvällens tre mest missförstådda eller konstiga kommentarer. Från kommentatorerna under kvällens landskamp mellan Sverige – Finland. Vi börjar i omvänd ordning och tar bronsplatsen först:

3. Glenn Hysén

Glenn Hysén har ett twitterkonto för företaget Unibet som också hjälper honom med spökskrivandet av densamma. Under hela kvällen kommenterade han, eller denne spökskrivare, matchen för Unibet. Har ingen aning hur det går till. Om de sitter bredvid varandra. Eller hur just denne tweeten spånades fram. Men klart är att den blev kvällens och dygnets tveklöst mest delade svenska tweet:

2. Anja Gatu

@anjagatu är sportchef och krönikör på tidningen @Sydsvenskan och brukar föredömligt twittra från varje match hon bevakar. Så också den här gången. Där hon försökte förklara hur pass öppet det var på mittfältet. Och glömde för att de flesta andra betyder ”helikoptern” något annat än en tvåfotsdribbling…

1. SVT sport

Men guldmedaljen går ändå till @SVTsport som under sin 22-sändning sammanfattade Zlatan Ibrahimovics comeback med att han ”trivdes som invandraren i Rosengård”. Du tror jag hittar på? Se beviset här:

Previous post:

Next post: