Almedalens 10 mest populära tweets

av Emanuel Karlsten den juli 10, 2011

i Medier och internet

Almedalsveckan är speciell på det sättet att Twitter, som i alla andra lägen knappast är särskilt representativ, plötsligt blir löjligt representativ. Här är PR-människor, politiker, journalister och moderator Almedalen överrepresenterade. Därför borde det åtminstone i teorin det bästa sättet att illustrera veckans snackisar att kolla på Twitter.

Så med ett högst inofficiellt samarbete med Twingly live listar jag här de tweets som blivit mest rundskickade, retweetade. Vi börjar i omvänd ordning:

Plats 10: @Arkelsten

Partisekreterarens (M) utspel om Juholt nådde inte bara @Expressens förstasida, utan också en tiondeplats på årets mest retweetade.

Plats 9: @EmanuelKarlsten

Under förmiddagen gick Jimmie Åkesson upp på Almedalens scen. Mycket om det kan sägas. Som hur flera hade ritat små hitlermustascher på läppen i en tyst protest. Eller hur besvärande det är att se en vit medelklass ge Jimmie Åkesson stående ovationer när han träder in på scenen. Men märkligast av allt var den SD-man som smög omkring och fotograferade ”motståndare” inte bara i inledningen, utan under hela talet. Uppdaterat: Aftonbladet skriver mer om SD-mannen

Plats 8: @Owenil

TT:s utsände reporter hade ögonen med sig tidigare under veckan.

Plats 7: @JanGradvall

Tweets i kategorin ”vi som inte var där” haglade under veckan. Några lyckades bättre än andra. Som krönikören Jan Gradvall.

Plats 6: @Owenil

Den nya almedarlingen Owe Nilsson plockar även plats sex med sin dräpande spaning under måndagens partiledartal:

Plats 5: @annika_lantz

Sveriges mest följda kvinnliga twittrare förklarade att hon inte var i Almedalen. Det var tillräckligt för att hennes följare skulle retweeta henne upp till plats fem.

Plats 4: @BatraDavid

Det kan tyckas tråkigt att även plats fyra stjäls av någon som inte var i Almedalen – och twittrade om att vara i Almedalen. Men är det egentligen inte väldigt beskrivande för känslan i Sverige? Och hursomhelst – ganska roligt även för oss som var där:

Plats 3: @CarlBildt

Det skulle antagligen räcka med att Carl Bildt aviserade att han var på väg, men när han dessutom gör det med sådär torr humor blir det oemotståndligt.

Plats 2: @AronFlam

Komikern Aron Flam åkte till Almedalen för att proffs-roasta några politiker. Men han fortsatte även på fritiden. På bara sju timmar har hans tweet blivit veckans näst mest retweetade:

Och till sist:

Plats 1: @CarlBildt

Det vore väl skam om Sveriges utrikesminister inte skulle få även tronen. Inte bara skrev han årets mest retweetade, han gjorde det från fickan. Saken blev ett meme och Twitter-Sverige blev genast lite roligare. Tack för att du bjöd på den, Carl Bildt!

Previous post:

Next post: