Hittat, länkat, kommenterat – July 15, 2011

av Emanuel Karlsten den juli 15, 2011

i Länkkommentarer

 1. Resumé: Thomas Mattsson: ”Nästa år ska vi bli ännu bättre”
 2. – Det är bara att konstatera: Expressen vann matchen om bäst rapportering från Almedalen. Roligt, aktuellt, relevant och tunga tyckare. Och även om Aftonbladet har stor yta göms de undan bakom SVTdebatt-tältet.

 3. TwentyFeet
 4. – För oss statistikjunkies är det här en kul grej. En gång i veckan sammanfattas vad du har gjort på Twitter, retweets, följare osv. Kul grej.

 5. Erik Almqvist – 8:e sexigaste politikern | Sveriges Sexigaste Politiker | Almedalsveckan | Nyheter | Nyheter24
 6. – Jag tar mig lite för pannan här. Inte bara gör Nyheter24 en lista över de sexigaste politikerna och sätter SD:s Erik Almqvist på 8e plats, utan ställer också frågan ”Vad gör nationalism sexigt?”. Eller vad sägs om den här artikeltexten: ”Han har varit i blåsväder för att ha lyssnat på vit makt-musik, handlat nazikläder och han har även filmats när han sparkade en man efter ett bråk med komikern Soran Ismail. Skandaler som skulle fått vilken politiker som helst att tvingas avgå. Trots det står Östermalmssonen orubblig kvar som riksdagsledamot och politisk sekreterare för Sverigedemokraterna. Och imponeras man inte av Almqvists politik så tvingas man imponeras av 29-åringens politiska överlevnadsskicklighet.”

 7. Sommarläsning: Helge Fossmo | cafe.se
 8. – Det här är smart av Café tycker jag. Att, inför sommarmånaderna, rota i arkivet och sedan plocka fram guldkornen i repris. Den här texten är sex år gammal. Gör det den mindre aktuell? Självklar. Gör det den mindre intressant? Inte alls. Har länge pratat om att alla stora tidningar borde förvalta den skattkista av material de har på redaktionerna och ha en fast avdelning som de uppdaterar med jämna mellanrum med material från arkivet.

 9. Självkänslans matnyttighet – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 10. – Tack @andreasekstrom för att du skriver det här! Aldrig blir sånt här så tydligt som under sommaren. Vikthetsen. Jag märker det på mig själv, men det är inget som vi kan prata om. Än mindre kan jag själv förstå det.

 11. Recension: Att som 32-åring flytta hem till sin mamma
 12. – En av mina gamla favoritbloggar tycks vakna till liv? Får vi hoppas på fler uppdateringar nu? Den här var fantastisk!

 13. Byter jobb
 14. – Min gamla Dagenchef @AndreasNson blir ny nyhetschef på Nerikes Allehanda. Och det är så grymt bra för både NA och Andreas. Att han varit kvar såhär länge på Dagen är ett mysterium i sig. Heja Andreas!

 15. Spotify Sound-Off: Users, Celebrities React to Launch
 16. – Skit i att klicka på den här länken och försök istället att smälta det här: How did Spotify US launch go? 85,198 blog mentions, 26,226 news mentions & 531k tweets…in just 1 day! Not bad, I’d say.

 17. Coca-Cola Offers Free Spotify Subscriptions
 18. – Fatta. Det är LÖJLIGT vilket genomslag @spotify kommer att få i USA. Coca Cola delar ut GRATIS prenumerationer till medlemmar! Coca Cola. Tycker att Spotify är så bra. Att de vill dela smittas av deras varumärke. Spotify är det största vi har haft i USA sedan… skiftnyckeln.

 19. Till mina fina läsare: –Jag tar en paus – Amelia
 20. – Fy. Fy, fy, fy. Jag har bara träffat Malin en gång. Men det spelar ingen roll. Du behöver inte ha träffat henne någon gång alls för att känna med henne här. Läs hennes avskedskrönika.

 21. Varför bara massa män och killar som skriver om sport?
 22. – Det här är, faktiskt, ett mysterium. Men all heder åt @Expressen för att de lyckats rekrytera 50/50 till sommarens sportreportervik.

 23. Gayhistoria obligatoriskt skolinslag
 24. – Varför det här blir en nyhet på Dagen.se är väldigt, väldigt märkligt. Ärkesynden, igen. http://www.dagen.se/blogg/emanuel/2008/07/kristna-gillar-homosex

 25. Här är siffrorna för Google+
 26. – Här bekräftar Google själva siffrorna om att de nu är 10 miljoner använder på Google+ – efter två veckor. I övrigt – sjukt smart pressmeddelande. Som alla tidningar oavsett inriktning kan vinkla på. Well done. ”93 procent av männen som signat upp sig på google+ söker efter partner”

 27. Webshop bloggarnas nya grej
 28. – Nya bloggtrenden: öppna webbshop. Noterat.

 29. QR Code on Tombstone Creates Dynamic Memorial [PHOTO]
 30. – Kan vi reda ut det här med QR-koder? Är det hett eller bara ett japanskt fenomen vi i Sverige aldrig kommer förstå? Aftonbladets satsning på det smygfasades ut. Och i Sverige engagerar det inte ens de mest hard core nördarna. Men ändå hakar reklambyrå efter reklambyrå på grejen. Sätter QR-koder på tidningsannonser, pelare och flygplatser. Känner ni ens någon som har laddat ner en QR-läsare i mobilen?

 31. Världens argaste optiker
 32. – Reaktionen du aldrig hade väntar vid en journalistisk konfrontation.

 33. Foo fighters avbryter konsert – ber våldsam snubbe dra åt helvete
 34. – Läckert!

 35. Daniel Ek’s Spotify: Music’s Last Best Hope – BusinessWeek
 36. – Och den här jätteintervjun med Spotifys Daniel Ek är såklart ett måste att läsa.

 37. Använd bilder i abortdebatten « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle
 38. – Jag har alltid haft den största respekt för Stefan Gustavsson. Läst hans böcker i tidig ålder för att lära mig att förstå min tro också på ett intellektuellt plan.Men jag tycker att Stefan Gustavsson med åren drar åt ett allt mer bekymrande håll. Ställer sig på haveristers sida. Det här är en debattartikel jag inte alls förstår. Stefan Gustavsson tycker att vi borde använda blodiga abortfoster bilder när vi diskuterar abort. Jämför det med Ecce Homo för att förklara hur bilder berör. Jag skrev om en av de stora problemen med abortbilderna (jämför det med ecce homo så blir skillnaden som allra tydligast) på min Dageblogg för nåt år sedan: http://www.dagen.se/blogg/emanuel/2008/09/nar-en-abortbild-moter-fel-ogonMen allra mest handlar det här om ett perspektiv som jag tycker tappas bort: Som kristen kan man tycka mycket är fel, men när vi lagstiftar ev kristen moral och etik piskar vi även de som inte tror att följa efter. Jag förstår inte det försvarbara i det?

 39. Bloggning och rapportering från Livets Ords Europkonferens för Dagen avblåst… | Samuel Varg Thunberg
 40. – Mentalisten och Trollkarlen @samuelvarg skulle åkt och bevakat Livets ords stora sommarkonferens åt Dagen. Men det drogs in. Om det är av de anledningar som Dagen påstås ge är det märkligt. Men i min värld brände Samuel ut sig med att kalla en av konferensens huvudtalare som ”bluffmakare” redan innan han sett honom. Det gör honom väldigt besvärlig att ha som rapportör. Ett väldigt svårt ingångsläge i ett redan känsligt sammanhang. Trist. Men nu kommer Samuel åka för egen räkning. Vilket jag tror kan bli minst lika bra. Det gjorde ju jag förra året: https://emanuelkarlsten.se/07/en-kvall-med-benny-hinn/

Previous post:

Next post: