Jag fortsätter försöka varva ner – men noterar att jag älskar mänskligheten

av Emanuel Karlsten den juli 26, 2011

i Medier och internet

Jag är tyst här, som ni märker. Jag försöker koppla bort lite. I alla fall från bloggen. I går var en väldigt hektisk dag. Det var som att alla medier vaknade upp samtidigt. När jag kollade telefonen efter en lång sovmorgon hade jag åtta missade samtal. Sedan löpte dagen i ett helt bisarrt tempo. Intervju i Resumé, min artikel i SVT översatt till norska i Aftenposten, fyra radioförfrågningar – där varje intervju skulle förplaneras med en förintervju – och en krönika till DN. Eftermiddagen tillbringades sedan på Radio gotland där jag i tre timmar satt och gjorde intervjuer via länk efter ett helt sjukt schema. När ena intervju var klar var det bara minuter till nästa. Och däremellan försökte jag skriva min krönika som hade tidig deadline.

Bäst samtal blev det nog i SR Metropol. Lyssna gärna på det. Sämst samtal blev det i Studio ett. Ett märkligt, polariserat samtal med pajkastning som jag försökte hålla mig utanför (och där jag lustigt nog fick namnet ”Kantsten” av en medieforskare. No pun intended, tror jag). Det behöver ni inte lyssna på.

Och krönikan i DN hanns med också. I sista sekund. Det blev på samma tema, men också fokus på att ansvaret för att inte sprida terrorpropaganda inte bara är tidningars, utan också ditt och mitt. Läs hela krönikan här.

I dag fortsätter jag mitt försök till semester. Utöver en blixtvisit till SVT morgonsoffa imorgon (tune in at 06.40! Gah!) försöker jag varva ner.

Men jag kan ändå inte låta bli att notera några saker.

Som nätverket Anonymous förslag på hur man inte ska bli en del av gärningsmannens propaganda:

Eller som Dagsavisens fantastiska förstasida:

Och kanske ännu hellre videoklippet från blomstermanifestationen från Oslo. Det fick mig att både gråta och älska mänskligheten:

http://www.vgtv.no/#!id=42472

Som Jens Stoltenberg, som citerade en flicka på Utöy, sa: ”Om en person kan visa så mycket hat, tänk då på all den kärlek vi kan visa tillsammans.”

Det visade sannerligen Norge igår.

Previous post:

Next post: