Minnen från #almedalen

av Emanuel Karlsten den juli 3, 2010

i Uncategorized

Sitter och förbereder det sista inför Almedalsveckan. Snart går båten och jag borde inte sitta här och uppdatera en blogg.

Det kommer att bli fantastiskt, gissar jag. Och roligt att arbeta i ett större lag. Tidigare år har jag arbetat för Dagen och gjort överambitiösa webbtvproduktioner, livesändningar och allt möjligt. Första året gjorde jag allt utom att filma. Redigerade, ftp:ade, konverterade, la voiceover, reportrade… Under nätterna sov jag 1,5h i taget för att sedan gå upp och sätta igång nästa konverteringsprocess. Jag hade något slags mål av att bevisa om jag kunde göra det här ensam och vi kunde få det att flyga så skulle andra vilja haka på, eller det skulle iaf satsas mer nästa år. Så blev det. Men då höjde vi ribban ytterligare och så där höll jag på…

För två år sedan hade jag med mig en fotograf, Kristofer, som filmade och redigerade. Vi sov fyra timmar per natt, åt lunchen vid datorerna och hade ett så späckat schema att Kristofer lovade mörda mig om jag någonsin föreslog ett liknande uppdrag för honom igen.

Efteråt är det ett minne man kan skratta åt. Men just då var det bland det värsta jag vart med om i arbetsbörda. Kristofer satte sedan ihop en gagreel som på något sätt förklarar hur oerhört trötta, oförberedda rookies vi var. Men, det är också ganska kul:

Vi ses på plats!

Previous post:

Next post: