Sympatiserar med Osloterroristen – och sitter i svenska migrationsdomstolen

av Emanuel Karlsten den juli 27, 2011

i Mellansnack

Gårdagens stora svenska nyhet kring Osloterrorn var att Sverigedemokraten Erik Hellsborn menade att det är massinvandringens fel att terroristen var tvungen att skrida till verket.

”Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde.

Så skriver han i en nu raderad bloggpost.

Det är såklart klantigt och idiotiskt och SD har redan gått ut och tagit avstånd från bloggposten. Men det är skitsamma. För Erik Hellsborn är aktiv politiker, med aktivt inflytande.

Han sitter som nämndeman i migrationsdomstolen.

Det är @redundans som uppmärksammar saken och påminner om att det är den domstol som avgör tvister mellan myndigheten och till exempel invandrare. Samma person som menar att massinvandringen är ett så stort problem att det ” triggar Behring Breivik att göra som han gjorde” avgör, tillsammans med två andra nämndemän, alltså invandrares öde i Sverige.

Erik Hellsborn bloggar själv om sin första dag, i april i år:

Det blev de tunga grejerna på en gång med just migrationsmål. Jag hade kunnat berätta ett par historier om dagen som säkert många skulle funnit intressanta”

Det är viktigt att komma ihåg att även om våldshandlingarna kanske inte ligger nära i Sverige, så finns samma ideologier försvarad i Sverige – på folkvald plats. Frågan är om han kan sitta kvar med den klausul hos Länsrätten angående vilka som kan vara nämndemän:

De nomineras av de politiska partierna och meningen är att de ska vara vanliga människor med sunt förnuft och med erfarenhet från olika områden som kompletterar den lagkunnige domarens juridiska kunskap.

Jag antar att det nu kommer att prövas av andra som är bättre insatta i saken.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Previous post:

Next post: