Glömt visitkort? Här är lösningen #SSWC

av Emanuel Karlsten den augusti 11, 2011

i Medier och internet

Idag åker jag och 400 andra till en liten ö i Blekinge för att prata webb och sociala medier under dagarna fyra. Det kommer att bli fantastiskt, såklart, med massor av nya möten och nya idéer.
Och det är just sådana som gör att det förlegade konceptet med visitkort plötsligt känns vitalt. Att koppla vidare på den diskussion man haft för att arbeta tillsammans senare i höst.
Men jag har inga visitkort. Inga med mig och egentligen inga tryckta alls. Vilket kan vara ett problem.
Men no more! För lösningen heter Hashable!

En app som helt enkelt kan användas som visitkort. Ladda ner den från AppStore, fyll i dina kontaktuppifter, bilder sociala konton och spara.
Nu har du en profil som är färdig att dela.

20110811-141533.jpg

När du träffar någon och du vill dela visitkort skriver du in personens Twitternamn eller mejladress, samt en frivillig kort notering om vad ni pratade om, så skickas det iväg ett visitkort till personen ifråga så ni kan connecta senare.

Jag testade det under Almedalsveckan, där avsaknad av visitkort närmast var att betrakta som en styggelse. Det fungerade fantastiskt bra och blev framförallt mer personligt än ett pappersvisitkort, vilket har gjort det lättare att koppla vidare senare.
För visst har vi lättare att göra en sökning i mejlkorgen efter en person, än att gå och bläddra i visitkortskartoteket?

Uppdaterat: Självklart finns den också på Android market!

Previous post:

Next post: