Skriver förre ministern Littorin brev till resetävlingar?

av Emanuel Karlsten den augusti 15, 2011

i Medier och internet

I dag har nätsnackisen varit att Sven Otto Littorin har vunnit resebyrån Vings tävling. I något som kan liknas en novell har han beskrivit sitt drömresemål, ”magiska mellanöstern”.

Det finns bara en Sven Otto Littorin i Sverige (och han stavar just utan bindestreck) och med utgångspunkten att det är en före detta arbetsmarknadsminister som tidigare gått under jorden, men nu skickar in novelltävlingsbidrag till Ving blir det på väldigt många sätt ofrivillig komik.

Men är det verkligen en före detta minister som skulle delta i det här?

Jag ringde upp Ving. De menar att de inte har verifierat att deltagaren verkligen är Littorin, de har bara gått på hans mejladress. ”Men är det fd ministern är det såklart väldigt roligt”. Sedan lägger presstjänsten oprovocerat ut texten om hur värd bidraget var vinsten. Vilket förstås först i kontexten att SvD har ringt och ställt frågor om de gett honom bidraget för att han är fd minister.

Först senare i veckan kommer Ving kontakta Littorin för att föra över de 15 000 som han vann. Det är också först då de kommer kräva någon form av bekräfltese på hans identitet.

Tills dess antar jag att vi får sväva i någon slags ovisshet om någon använt Littorins namn när de mejlat in sitt bidrag. Eller om Littorin numera tillbringar sin tid med att skicka bidrag till Ving och detta bara var en mishap i planeringen – att hans första publika framträdande sedan avhoppet skulle bli en resenovell.

Så var det med det.

Previous post:

Next post: