Hittat, länkat, kommenterat – September 4, 2011

av Emanuel Karlsten den september 4, 2011

i Länkkommentarer

 1. Cablegate's cables: Full-text search for “sweden”
 2. – Jag tycker det här har passerat alldeles för obemärkt förbi? Inte bara att @Wikileaks påstår att Guardian har brutit deras embargo-deal (läs storyn här. http://www.cio.com.au/article/399394/wikileaks_blames_guardian_breach/ ) utan också att det nu finns ytterligare 250 000 hemligstämplade diplomatiska dokument. Och över 4 000 av dem har ordet ”Sverige” i sig. Borde inte tidningar sätta upp en databas och få hjälp av folk att crowdsourca upp det intressanta?

 3. Löpsedel.se | daglig omvärldsbevakning ur ett begränsat perspektiv
 4. – Så många gånger som jag tänkt på det här – att det är konstigt att inte någon har startat en blogg/flickr-konto eller liknande där de postar kvällstidningslöpen från varje dag. Och så har den funnits i alla år! Eller i alla fall två år. Bokmärk.

 5. Här tar Bolt guldbilden med Sportbladets kamera | Friidrotts-VM 2011 | Friidrott | Sportbladet | Aftonbladet
 6. – Hela världen kunde se att Bolt hade lånat en kamera av något efter sitt medaljlopp och nu fotograferade segeryran. På twitter stojades det lite om saken, men ingen hade anat att den som lånade ut kameran var – Aftonbladet! Smart grej!

 7. Gradvall.se – Artiklar Intervjuer Essäer 1979-2011
 8. – Du MÅSTE läsa Jan Gradvalls intervju med journalister som bevakade London Riots. Så mkt visdomsord!
  ”För tre år sedan förbjöd en del tidningar anställda att använda Facebook på arbetstid. Men vi på The Guardian bemöttes tvärtom med skepsis av ledningen om vi inte använde sociala medier. ”

 9. Sveland–Wennstam: En bok om skilsmässa. – DN.SE
 10. – Har du heller inte hängt med i varför hela Sverige helt plötsligt diskuterar skilsmässor? På grund av den här boken. Jag tänker att det ändå är bra? Diskussionen alltså.

 11. Google Abandons “Maps API For Flash” | TechCrunch
 12. – Svt har sökt nya teknikstandards för sina sajter, när är det dags för mediesajterna att förändra hur de visar video? Flash-spelarna går mot en säker död.

 13. Smart ombordstigning på planet spar miljarder – NyTeknik
 14. – Åh, så smart! Gör direkt, flygbolagschefer!

 15. Resumé: Nyhetschefer lämnar blödande papperstidning
 16. – Jag vet att jag till viss del är jävig här, men jag tycker det här visar på stort mod. Att trots att affären ligger på pappret plocka över de vassaste cheferna till webben – för att det är det som kommer göra att vi överlever även i framtiden.

 17. Debatten om artikelkommentarerna
 18. – Thomas Mattsson använde citatet att folk inte var mogna för nätet på Twitter häromdagen. Jag tog det för en groda som han senare skulle ångra eller ursäkta. Men på sin blogg skriver han det igen: ”Nätet var moget för publiken, men publiken var inte mogen för nätet.”
  Jag har ju sagt att jag ska vänta lite med att kommentera kommentarsfältsbesluten, men låt mig bara lite snabbt stanna upp vid hur häpnadsväckande föraktfullt det här uttalandet låter. Mot människan i gemen, men kanske allra mest Expressens läsare.
  Vad är det som gör ”folk” så omogna just på mediesajter och inte på, säg, Wikipedia? Givetvis att det senare har lagt energi på att skapa en konstruktiv kultur. I det sammanhanget har alltså det omogna folket skapat Sveriges största och bästa uppslagsverk.
  Kan vi, med den kunskapen, ,sluta slå fast att folk inte är mogna?

 19. Trevlig Spotify-tjänst
 20. – Det verkar som att någon har skapat en Pandora-version av Spotify! Love you, interwebz!

 21. Hela Kyrkans Webbpris
 22. – @Brynte startar webbpris för kyrkan! Bra och viktig sak – så lite uppmuntran ges till de som engagerar sig i sin webbplats eller med idéer om vad som där kan göras.

 23. Så hanterar Politiskt Inkorrekt sina kommentarer
 24. – Det här tycker jag är ett både smart och piggt grepp av medievärlden. Om nu Sverigedemokraterna är det nya stora problemet på mediesajternas kommentarsfält – hur hanterar då SD:s egen sajt kommentarerna?

 25. Aftonbladets ”scoop” om hur jag bor | Annie Lööf
 26. – Annie Lööf, centerns partiledarkandidat, går igenom Aftonbladet avslöjande om hennes lägenhet på ett föredömligt sätt.

 27. Official Google Blog: Blogger’s fresh new look
 28. – Ja, vi ska väl bara nämna det här i randen. Att Blogger – efter sju svåra år – äntligen fräschar upp. Även om bloggplattformen, i mina ögon, för länge sedan spelat ut sin relevans jämfört med både halvbloggen Tumblr och WordPress.

 29. Välkommen till Fokiwa! « Fokis
 30. – Jag måste säga att det är imponerande. En av Sveriges största bloggare, Foki, har släppt den webshop hon medvetet planerat och byggt upp under ett år. Med högutbildade asiatiska sömmerskor och all form gjord av henne själv. Det här är inte bara entreprenörskap, utan djup och sann passion. Och det kommer att gå skitbra.
  Redan första dagen gick sajten ner av det hårda trycket. Första timmen hade hon 350 ordrar, sålde slut på de (horribla) mobilskalen och flera av plaggen. Och då är nästan alla plagg och prylar riktigt, riktigt dyra! Imponerande. Det säger så mycket om vad man kan bygga runt ett bloggvarumärke, vad det förtroende man under lång tid vårdat kan generera.

 31. Videoinlägg: ”Underbara” Clara » hej sonja
 32. – Hehe, hur mkt jag än gillar Clara så är det här ganska roligt. Cynismen som spegel kring det perfekta liv vi delar i våra bloggar.

 33. En film för ditt sextonåriga jag
 34. – Fint klipp, tycker jag.

 35. Ett par lugnande ord i stormen (slutsålda varor m.m)
 36. – och sajten överbelastades (hur den nu kan göra det – den borde väl ha samma kapacitet som Fokis.se?) och sålde 350 ordrar på första timmen. MY GOD!!!

 37. Kissies nya version
 38. – Kissie fortsätter dupera Sverige. Och dubbeldupera. Men allra mest gissar jag att hon lurar sig själv. Besvärande grej det där.

Previous post:

Next post: