Jag har röstat

av Emanuel Karlsten den september 19, 2010

i journalistik,Personligt

Tidigare år har jag alltid bloggat om euforin kring röstandet. Någon sådan kändes inte i år. Snarare en uppgivenhet. Jag kan inte rösta borgerligt, men kan inte med en regering med Sahlin som statsminister, Bodström som justitieminister och himla Östros som finansminister! Det måste vara den sämsta uppställningen någonsin.

Så det blev smärtsamt i år. Men viktigt att rösta något, så klart. En blank röst trycker inte ut SD från riksdagen.

Apropå smärtsamt skrev jag en krönika om den värdelösa digitala valrörelsen i Expressen. Och hela ingressen var en homage till mitt kyrkoarv. Det tyckte jag var kul (även om jag ville byta ut ”nycklar” mot ”smörjelse”. Men insåg att den kanske blev FÖR kristennördigt):

Obamas valseger frälstes av internet och sociala medier. Den goda nyheten spred sig över hela världen. Kampanjledare helgonförklarades, valarbetare upphöjdes och svenska politiker vallfärdade till Washington för att få med sig nycklar hem till Sverige.
Allt var som upplagt för svensk, digital valväckelse.
Istället blev det en plågsam skärseld av dåliga försök.

Läs resten här

I dag ska jag för övrigt ha koll på allt vad väljarna rapporterar på nätet. Pendlar mellan sossarnas och moderaternas valvaka ikväll för att delta i Expressens livesända tv och göra även ett inhopp på Tidningsutgivarnas valvaka för att diskutera valrörelsen.

Tipsa mig om du ser något kul på nätet!

Previous post:

Next post: