Jag publicerar en nyhet om Uppsala – för att jag kan

av Emanuel Karlsten den september 6, 2011

i Medier och internet

Jag vet inte varför jag publicerar det här. För att jag kan, kanske. För att @hanneserixon som följer mig på Twitter frågade varför inga medier reagerade när han mejlade in en film på en limousine som står mitt i Uppsala och brinner. Ingen svarar när han skickar in tips, eller kontaktar dem via Twitter.

Så jag skriver. Också för att det illustrerar skiftet vi står i. Medan UNT, 20 min efter Hannes tipsade, bildsätter sin limobrinner-artikel med en redan nedbränd limousine ligger videobilder och skvalpar i inkorgen. Kanske för att kvällsredaktionen inte vet hur man lägger in klippet i tv-spelaren. Kanske för att de glömt att titta, kanske för att de inte får lägga ut den på Youtube. Kanske för att det tar väldigt lång tid att encoda, lägga på en textremsa, lägga på speak. När allt man vill ha egentligen är ett ögonvittnesmål, en bild på hur det såg ut.

Så nu har jag lagt ut den här, via Hannes mobiltelefon. Det tog fem minuter. Och jag gör det för att det går. För att det blir bättre. För att jag hade tid. Varsågod medier, wherever you are.

Previous post:

Next post: