Hittat, länkat, kommenterat – December 23, 2011

av Emanuel Karlsten den december 23, 2011

i Länkkommentarer

 1. Flygtorget » Flygnyheter » Flygnyheter » Rauk Air Bromma – Bunge norra Gotland:

  Och detta är kanske dagens komedi: Kändisar med sommarstugor på Fårö skapar flygbolag som ska flyga från Fårösund-Bromma. Rauk air. Hjälp mig.

 2. Bilden av Anders Borg – Studio Ett | Sveriges Radio:

  Har ni hört diskussionen kring DN:s intervju med Anders Borg? Jag hajar den inte riktigt. Vad det stora problemet är. Jag reagerade inte som till exempel @andreasekstrom (som gick igång totalt och började köra penisliknelser…) och tycker kritiken är förstorad. Att man sedan kan elda upp varandra hitta citat, zooma in på dem och tappa kontext – det är väl ett av problemen med kritik som växer i sociala medier. Och framförallt göra att man uppfattar den “allmänna opinonen” kring den här texten som att “alla” (som @andreasektrom sa) tycker att texten är uppåt väggarna. För övrigt är ett tips att kolla twitterdiskussionen mellan just Sydsvenskankrönikören @andreasekstrom och DN:s redaktionschef @asatillberg – om just detta.

 3. KIA-index – v.50:

  Stor vecka på Kia-index. Svt sprängde för första gången 3-miljonersspärren och gick därmed också om Expressen. Och Svtplay var större än AftonbladetTV.

 4. London police name and shame rioters on Flickr | Media Culpa:

  Men, va? Polisen lägger ut namn och bild på de som fällts i domstol efter upploppen i UK. Vad är poängen?

 5. Krönika | Fredrik Backman:

  @backmanland skriver årets bästa julkrönika! Läs!

 6. ”Myterna om invandringen på nätet måste ifrågasättas” – DN.SE:

  @erikullenhag’s initiativ att skapa en sajt mot fördomar är fantastiskt. Och denna debattartikel likaså. läs hans argument mot olika integrationsfrågor här!

 7. BBC News – Twitter gets $300m Saudi cash injection:

  gött, en diktator äger twitter…

 8. Snart försvinner ”de” och ”dem”. Skönt? | Kvalitetsbloggen – Expressens kvalitetsredaktör:

  What? Vad har hänt, Svenska akademin? Ska ni vika er för lata svenskars språk?

 9. Kvinnan som tämjde Facebook – DN.SE:

  En fin bild av hur företag (och tidningar!) behöver ansvarsfördela – någon som brinner för affären, en annan som brinner för att utveckla produkten.
  Så fungerar det inte i dag.

 10. Outad som homosexuell – mot sin vilja – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje:

  Det mest besvärliga med det här är väl att man inte kan göra något åt Se och hörs publicering. Ingenting kommer få dem att rätta sig, göra bättre nästa gång. De publicerar – för att det är ett rykte.

 11. Mediebruset:

  Har precis upptäckt denna sajt – som tar upp mediers felaktigheter. Intressant!

 12. As Good as it gets: När kvinnor kallar framgångsrika kvinnor för ”bråkiga”.:

  Ja, detta är mkt märkligt.

 13. Kazakhstan says it has restored order in oil town where 10 were killed in riots – The Washington Post:

  Kazakstan såg oroligheter i stad – kapade deras internet och mobiltäckning.

 14. Mediemiss: Vi glömde Googles makt – igen. – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt:

  Hade det bara gått att kommentera hade jag gjort det – men, @andreasekstrom, jag håller med dig – men ser inte värdet av att på distans misstänkliggöra? Om du har kritiska frågor, varför ställer du inte dem?
  Vad tjänar det till att sitta på distans att misstänkliggöra? Kritiken kring att man inte rapportera största orden förstår jag inte. Det gjorde man – och den listan var så trist att ingen fästa ngt vid den.
  Jag tänker mest att det är smart PR. Som såklart också ska ställas kritiska frågor kring, men gör det hellre än att ropa på att andra ska göra det.
  Du har ju den betalda tiden till det?

 15. Svenskar ska göra kontokorten till historia – IDG.se:

  Ni minns Izettle? Där butiker kan ta kortbetalningar från kunder via en app i telefonen. Seamless ska göra bättre – hoppa över korten och skapa en app som har direktkontakt med din bank. Därmed slipper företagare de höga avgifter de betalar till VISA och Mastercard.
  Men roligast är kanske hur självsäkra och kaxiga de är:
  “Inget ont om killarna men Izettle är ett idiotföretag med en skitprodukt. Det kan du citera mig på. De tar tre procent i avgift, vilket är total stöld. Vi kommer skjuta dem ur vattnet på en sekund, säger Peter Fredell.”

 16. Mediekompaniet lanserar kontextuella annonser – Dagens Media:

  Snacka om möjlighet att krishantera. Annonsörer får möjlighet att annonsera kontextuellt – i de sammanhang de nämns i en redaktionell text tex.
  Men känns det inte lite tveksamt? Att Carema tex skulle kunna dyka upp bredvid varje artikel Dagens nyheter skrev om dem?

Previous post:

Next post: