≡ Menu

Fem saker som hänt i #Almedalen i dag

1) Lars Ohly har precis hållt sitt (sannolikt) sista tal någonsin. Där tog han bland annat credden för Aftonbladets Skolgransknings intervju med Jan Björklund där han lovar lagstifta mot lycksökare i skolan. I övrigt var det mest lovvärda att han tog kampen mot Sverigedemokraterna. Det har ingen annan hittills gjort. OCH! Gjorde parafras på Åke Green. ”Rasister är cancer på samhällskroppen”. Det var roligt.

2) Revisionsföretaget Deloitte fick stänga sitt mingel enligt @tbjorkegren. Kommunen kom dit och såg att de inte hade en tillräckligt tydlig gästlista – men ändå serverade alkohol. Därför stoppades alkoholen för kvällen och gästerna försvann.

3) Jag har pratat sociala medier i dag. Dels med Radio ett och dels med en lokaltidning. Båda om samma ska – hur ska politiker bete sig för att lyckas. Det var intressant. Men det mest intressanta var nästa att komma ner till vattnet och Kallbadhuset. Jätterökmaskin? Snöstorm? Nej bara den tätaste dimman Visby någonsin har sett:

4) På söndag pratar Sverigedemokraterna för första gången. Det blir nog spännande. Det går ett rykte om att en båtlast med antifascister är på väg till Visby från Oskarshamn den dagen för att störa och ställa till med bråk. Men än så länge känns det som ett rykte i paritet med Hassan-sketchen ”10 000 tyska bögar”

5) I morse var jag på ett seminarium som Dagen och Frälsningsarmén hade. Både Thomas Brunegård och Adaktusson – båda troende – var med och pratade om medier och andlighet. Det är sällan man hör dem i ett sådant sammanhang, vilket gjorde det extra intressant. Det talades en del om Kalla faktas granskning av Frälsningsarmén, där det mest förvånande var Kalla faktas syn på användandet av dold kamera. Det må vara sant att ”ibland måste man ljuga för att komma åt sanningen”, men det är just därför sådana metoder, som dold kamera, är så etiskt tveksam och bara bör användas i sällsynta fall. Att man menade att det i Frälsningsarméns krävdes en sådan, och då smygfilmade i biktsituation, är ytterst tveksamt.

Och dagens roligaste felsägning? Den kommer från Gudrun Schyman:

Nu ska jag ta några minuter att förbereda mig för morgondagens seminarium med TT och Retriever, om skolan och mediebilden. Ni kan väl komma på det? Blir säkert intressant.

 

Moderator Almedalen

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.