≡ Menu

#Almedalen-special – Hittat, länkat, kommenterat, July 3, 2011

Det är dag två i Almedalen, men egentligen är det dag ett. Det är på måndagen allt börjar. Det är nu det eskalerar för att peaka på onsdagen. Jag har hängt på bedrövliga seminarier, som jag länkar till här nedanför, men också ett riktigt spännande. Som det om Aftonbladet och Littorin. Först och främst är det modigt att Aftonbladet själva arrangerar ett seminarium om saken. Det var en märkbart pressad Helin och Mellin som stod till svars för @Federley, Adaktusson och Ella Bohlin(!?).

Det var mycket som var väldigt intressant. Som att man vänt så skarpt om sin första publicering för ett år sedan, kallat den ett misstag. Ännu mer intressant blev det efter följande tweet från en JMG-student:

Vidare fortsatte jag att twitterrapportera:

Och framförallt:

Mycket intressant. Även @jocke har mer om saken.

I övrigt är följande mina länkar och spaningar:

 1. Helin kräver hårdare PON-regler: ”Det är skamligt”
 2. – Det där är väl en sak, då var det mer uppseendeväckande att Helin, enligt Tidningsutgivarna, sa: ”Det borde finnas en pressetisk praxis om att i princip aldrig namnpublicera före åtal tycker Helin.” Det måste anses vara ett ganska unikt citat?

 3. Linda Nyberg lämnar journalistiken
 4. – Visst ska man sluta när man är på topp, och det kommer bli svårt för Linda Nyberg att toppa ankartjänsten på Al Jazeera, men ändå: Var det världens smartaste att avisera sin PR-konsulttjänst, innan hon ens hunnit börja som journalist på Al Jazeera?

 5. Almega – Almega överklagar den s.k. Facebook-domen – Mynewsdesk
 6. – Det verkar bli underlivstema i veckan? Inte bara sexchattar, utan nu tar @AlmegaAB stämningen mot ”Facebookrektorn” vidare, eftersom han på sitt privata Facebook-konto gillat sex som gått utanför det normala.
  Jag kan förstå att det är känsligt, men jag har svårt att förstå varför det skulle göra honom mindre lämplig som rektor. I pressmeddelandet står att rektorn använt sitt Facebook-konto även i jobbet. Det skulle möjligtvis problematisera, men det känns som att det finns många stenar här som inte är vända. Än.

 7. Twitter drops following requirement for DMs on Verified Accounts
 8. – Twitter har släppt spärren att man måste följa någon för att kunna skicka ett DM. I alla fall för verifierade konton, vilket det inte finns ett enda svenskt av. Den nya inställningen appliceras som standard, men det finns möjlighet att välja bort den.

 9. Upstate NY motorcyclist dies after hitting head on pavement during protest against helmet laws – The Washington Post
 10. – Jag som trådde vi hade nått klimax redan igår med roliga rubriken ”Rånare rånade rånare”. Den här slog isf något slags ironirekord. (via @damonrasti )

 11. Vem vinner på sociala medier?
 12. – @mymlan sammanfattar bra TV4:s seminarium om sociala medier. Så uselt det var. Hoppas kunna återkomma om en större grej om det här.

 13. Aftonbladet ångar Littorin-publiceringar
 14. – Det som slår mig mest, såhär i efterhand, är varför det har tagit ett helt år för Aftonbladet att komma på att man ångrar Littorinpubliceringarna. Och vågar erkänna det först i samband med nya. Det gör det till en väldigt märklig typ av ödmjukhet/ursäkt.

 15. Den självtillräckliga hunden
 16. – Fantastiskt.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.