Okategoriserade

Jag har så sjukt tråkigt. Löjligt tråkigt. Efter att ha haft det löjligt bra.

Under julen har jag ätit godare än någonsin. Jag var hemma på Gotland och mina föräldrar dukade upp världens bästa mat. Måltid efter måltid som var himmel! Jag vet inte varför jag uppskattade det så mycket som i år? Men det gjorde jag.

Sedan kom jag hem. Hade en av de roligaste nyårsfiranden någonsin. Så konstigt, så händelserikt! Sedan: Jobb. Först DN-krönika som jag värkte ur. Jag värker oftast dessa. De tar ofantlig tid att skriva. Som en födsel. Gör alltid lika ont. Jag säger alltid till mig själv att detta är sista gången. Att det inte är värt det. Jag hatälskar det.

Men nu: Död.

Jag har så ofantligt tråkigt! Visst, jag kan skriva på Ajour (och det gör jag! Du följer mig väl?), men jag vill leva lite! Träffa folk. Nya folk!

Ett nyårslöfte jag funderat en del på är att minst en gång varje månad fixa en middag där jag träffar nytt folk. Uppenbarligen är det tio tusen konstiga människor som tycker det är roligt att följa mina rants. Jag borde utnyttja situationen! Träffa dem! Gå ut och äta med dem! Jag tänker att jag ska styra upp det där.

Hursomhelst. Jag har vänt på dygnet. Vilket är ohälsosamt. Men mest för att jag har tråkigt. Sedan inser jag att jag för en månad sedan låg på mina bara knän och bad om bara en dags ledigt.

Är det så vi funkar, vi människor? Eller kanske mest jag? Att vi inte kan uppskatta när vi faktiskt har det bra? Att vi misstolkar det som tristess?

Well. Allt det där är ord.

Ord talade vi förresten om i dag. Det var inte alls tråkigt. Jag, en copywriter och en teolog var inbjudna av Frälsningsarméns tidning Stridsropet för att tala om språket i kyrkan. Som jag älskade det. Som jag älskar att tala om kyrkan! Jag saknar djupt att inte längre skriva om frågorna. Att inte längre skriva för Dagen! Men det var inte möjligt. Jag var tvungen att sluta.

Hursomhelst. Språk. Kyrkan. Så intressant det är! Jag talade om massor av aspekter. Men skrev mer om det på twitter. Låt mig bara göra en recap här, så får ni läsa resten i Stridsropet (ok, det kommer inte hända för ens en procent av er att ni läser där, men kanske får jag tillåtelse att publicera här? Hursomhelst):

{ 1 kommentar }

Visar ifttt – #fotat

av Emanuel Karlsten den december 21, 2011

i Okategoriserade

Detta är ett testdet funkade inte

Från Instagram: http://instagr.am/p/adS7S/

{ 1 kommentar }

En dramatisk berättelse av @kurekuremartin

av Emanuel Karlsten den september 14, 2011

i Okategoriserade

Jag gillar att samla på exempel där sociala medier berättar berättelser ur ögonvittnesperspektiv. Skapar närvaro, bilder och känsla som sällan återges i vanlig media. Och sedan följa upp kontrasten i traditionella medier.

Ikväll var en sådan när @kurekuremartin blev ögonvittne till ett rån på #möllan.

Och eftersom sådana här exempel är bra att spara på för att peka på ett rapporteringsskifte använde jag Storify för att samla upp tweetsen, händelseförloppet och när media kom på banan. Kolla! Och missa för guds skull inte att klicka på de dramatiska Instagrambilderna:

 

{ 1 kommentar }

Karin Adelskölds smarta SVT-lösning

av Emanuel Karlsten den augusti 30, 2011

i Okategoriserade

Fantastiska @KarinAdelskold har inte bara vunnit pris som årets kvinnliga komiker, utan fortsätter även sin tv-karriär. Ikväll var hon med som sociala medier-expert i Gokväll och passade på att sända live via Bambuser under dagens tv-sändning. En slags metasändning om sändningen som nådde ungefär 6 000 tittare och sändes samtidigt som programmet. Tittarna kunde där ställa frågor som besvarades direkt, eller togs upp i programmet och under hela tidens gång visade hon hur det fungerar bakom kulisserna. Fantastiskt roligt i all sin enkelhet för att vinna ett annorlunda engagemang kring en sändning.

Men roligast av allt är ändå den här bilden som Karin skickade upp innan sändning. En lösning på kravet från SVT om att inte visa upp några varumärken i sändning: En citron framför äpplet.

 

{ 0 kommentarer }

on Instagram: http://instagr.am/p/LZjYT/

(den här bloggposten är ett test av ifttt.com – som autopostar från instagram till bloggen. Det verkade funka bra – och ja, jag är medveten om att man kan köpa en adapter)

{ 5 kommentarer }

En vilopaus på Ljusterö

av Emanuel Karlsten den april 9, 2011

i Okategoriserade


Det har varit en hektisk vecka. En av de mest utmanande jag haft under mitt journalistliv. Och en av de roligaste. Jag vill berätta massor om det här. Men inte nu. Nu måste jag vila. Om än bara för en eftermiddag.
Jag hann skriva en kort text om tanken bakom Skolraset på skolraset.Aftonbladet.se. Läs gärna det. Så njuter jag av Ljusterö så länge.

{ 0 kommentarer }

Avgörande dag

av Emanuel Karlsten den april 8, 2011

i Okategoriserade

Klockan elva offentliggörs en smygtitt på det projekt jag jobbar på. Återkommer.

{ 0 kommentarer }

Hur rolig var inte den här?

av Emanuel Karlsten den april 5, 2011

i Okategoriserade

På Stockholms tunnelbanestationer just nu.

(uppdaterat: det verkar vara en serie, någon annan tipsade om den här roliga)

{ 4 kommentarer }