Om Emanuel Karlsten


(fotot fritt att använda med credd till fotograf Martin Ridne)
(alternativ bild)
(alternativ bild)

Emanuel Karlsten, journalist. Föreläser om sociala medier och driver ett företag som hjälper medier och organisationer att förstå och använda internet.

Krönikör Göteborgsposten och Breakit, programledare i Sveriges radio P1. Driver Sveriges största podd om medier, Mediepodden.
Utsedd till en av framtidens 99 mäktigaste (2015, 2016, 2017), en av Västsveriges 100 mäktigaste (GP/GT), en av Sveriges mest inflytelserika journalister på Twitter (Twitterbarometern). Jurymedlem i till exempel Stora radiopriset och Blogawards, Inma awards. Styrelseordförande i Medieakademin och styrelseledamot i Göteborgs film festival.

Har en bakgrund som sociala medier-redaktör på Expressen, fast nyhetskrönikör på Dagens nyheter. Hade nyhetsmagasinet ”P3 nyheter med Karlsten” under supervalåret 2014, grundade nyhetskollektivet Ajour 2011-2013 och började som webbredaktör på tidningen Dagen (läs mer: CV)

Skrivit en av Sveriges tio största tweets och en av Sveriges tio största Facebookstatusar.

Författare i några antologier, men annars mest bara en bloggare.

Envis och rastlös, tänker när jag skriver, tror när jag ber och kämpar för att nära en Gudstro kyrkan ofta omedvetet stukar.

Denna blogg är till för mina randmarkeringar, det som inte passar in på annan plats.

Kontakt: kontakt@emanuelkarlsten.se
0702 77 20 30