≡ Menu

Föreläsare sociala medier och digitalisering

Emanuel Karlsten är en av Sveriges mest anlitade föreläsare om digitalisering och sociala medier. Bland tidigare kunder finns  både internationella konferenser och ideella föreningar. Föreläsningarna är tempofyllda och exempelfokuserade där alla ska kunna ta med sig något handgripligt som kan förändra arbetssituationen redan nästa dag.
Föreläsningarna anpassas ofta utifrån önskemål och kundens specifika behov, men du kan också välja en av följande föreläsningar.

Alla föreläsningar kan även hållas på engelska.

Lyckad digitalisering – en karta till framgång på nätet

I en värld där auktoriteter och fakta tappat betydelse har relationer blivit vår viktigaste valuta. Det förändrar logiken för hur företag bygger en långsiktig, framgångsrik närvaro på nätet. Vi bryter pedagogiskt ned vad internet är, för att bygga förståelse för hur man bygger framgång för sig själv eller företaget.
Exempel på innehåll:
• Glöm sociala medier – internet handlar om att paketera för 4 beteenden.
• Internet är en mingelfest – så varför står du och ropar?
• Därför lyckas influencers – och det kan vi lära från dem.
• Skapa nyckeltal för din digitala strategi.
• De unga och internet – varför gör de så konstiga saker?

Sociala medier: Allt är annorlunda, allt är som vanligt

Vi pratar om vikten av att bli personlig, våga använda trams och ger massor av praktiska exempel på hur ditt företag kan ta några bra första (eller nästa) steg.
Föreläsningen fungerar som inspiration, eller som ett steg mot att skapa en bättre digital strategi.
Föreläsningen fungerar även för föreningar och ideella organisationer.

Kommentarer om föreläsningen:
”Många angav din föreläsning som höjdpunkten på vår konferens”
”Kanonbra inspiration. Levande föreläsning. Jag fick flera konkreta idéer att börja jobba direkt med.”
”Din föreläsning fick fick lysande kritik, kan man lugnt påstå. Deltagarna fick skatta hur bra de tyckte den var i en skala från 1-6, där 1 var sämst och 6 bäst. Du fick bara fyra femmor och sexor. 64 procent var sexor!”
”Emanuels föreläsning, finns bara ett sammanfattande ord: Suverän!!”
”Emanuel Karlsten var mycket bra och jag gillade särskilt hans grundton kring förhållningssätt snarare än tvärsäkra påståenden om hur något är.”

Vad gör ”sociala medier” med oss som människor?

Hur fick man överhuvudtaget kontakt med en annan människa innan mobiler, mejl och Facebook? Och hur påverkar våra nya sätt att kommunicera våra sociala och känslomässiga liv? Om 90-talet var decenniet då vi proppade nätet med informationen har 10-20-talet varit decenniet då vi fyllt det med känslor. Vi ställer oss frågan vad vårt teknologiknarkande egentligen gör med oss – och våra relationer?

Kommentar om föreläsningen:

screenshot 2015-03-27 kl. 17.59.44

Källkritik på nätet

Om hur internet har gjort att vi alla plötsligt blivit ansvariga utgivare. Makten är inte bara mediernas, utan varje person som klickar ”dela” på internet. Vad sprider vi, varför sprider vi det och hur ska vi förstå utvecklingen där fakta inte är lika attraktivt som det väl var förr?

Influencers och framtidens medielandskap

En inblick i vilka som är Sveriges största medier – och varför? I en tid där Therese Lindgrens rekommendation kan få ett varuhus att sälja slut på produkten behöver vi inse nya mediers makt. Och jämförbara data. Emanuel Karlsten är ordförande i Medieakademin som tagit fram jämförbara data för att beskriva vad och varför nya makthavare har så stor påverkan och makt. Och hur vi ska förstå dem.

Internetetikett – hur ska vi bete oss på internet?

I två säsonger har Emanuel Karlsten lett etikettprogrammet App och etikett i Sveriges radio P1. Måste man svara på alla vänförfrågningar på Facebook? Får man lägga upp bilder på vem som helst? Hur ska jag göra med mobilen i sociala sammanhang och hur gör man en virtuell kondoleans?
En rolig, inspirerande föreläsning om mänskligt beteende på nätet.

För pris och bokning: kontakt@emanuelkarlsten.se