≡ Menu

Om Emanuel Karlsten

Fotot fritt att använda med credd till fotograf Stina Stjernkvist (alternativ bild) (alternativ bild 2) (alternativ bild 3)

Emanuel Karlsten, journalist. Föreläser om sociala medier och driver ett företag som hjälper medier och organisationer att förstå och använda internet.  Journalistiken publicerade exklusivt på denna sida finansieras via Patreon.
Emanuelkarlsten.se har utgivningsbevis och du kan kontakta sidan med tips – under källskydd.

Krönikör Göteborgsposten och Breakit, programledare i Sveriges radio P1 och förklarar saker om internet en gång i månaden i TV4 Nyhetsmorgon. Driver Sveriges största podd om medier, Mediepodden och gör journalistik på denna sajt finansierat av läsare.
Styrelseordförande i Medieakademin och styrelseledamot i Göteborg film festival.
Utsedd till Superkommunikatör 2019, en av Sveriges mest inflytelserika på Twitter (Maktbarometern 2019) och en av framtidens 99 mäktigaste i Sverige (2015, 2016, 2017) samt Västsveriges 100 mäktigaste (GP/GT). Jurymedlem i till exempel Inma awards och Asian digital media awards.

Har en bakgrund som sociala medier-redaktör på Expressen, fast nyhetskrönikör på Dagens nyheter, programledare för nyhetsmagasinet ”P3 nyheter med Karlsten” och grundade nyhetskollektivet Ajour 2011-2013. Började den journalistiska banan som webbredaktör på tidningen Dagen (läs mer: CV)

Skrivit en av Sveriges största tweets och en av Sveriges tio största Facebookstatusar.

Författare i några antologier, men annars mest bara bloggare.

Kontakt: kontakt@emanuelkarlsten.se
0702 77 20 30