≡ Menu

Om Emanuel Karlsten

Fotot fritt att använda med credd till fotograf Stina Stjernkvist (alternativ bild) (alternativ bild 2) (alternativ bild 3)

Emanuel Karlsten, journalist. Föreläser om sociala medier, demokrati och digitalisering.

Jag är återkommande krönikör i Göteborgsposten, programledare i Sveriges radio P1 och förklarar saker om internet i TV4 Nyhetsmorgon. Driver Sveriges största podd om medier, Mediepodden och gör journalistik på denna sajt finansierat av läsare. Journalistiken som publiceras exklusivt på denna sida finansieras via Patreon. Emanuelkarlsten.se har utgivningsbevis och du som tipsar har därmed lagstadgat källskydd.

Jag är också ordförande i Medieakademin och ledamot i Göteborg film festival, nordens största filmfestival.
Utsedd till Superkommunikatör 2019, en av Sveriges mäktigaste på Twitter (Maktbarometern 2020) och en av framtidens 99 mäktigaste i Sverige (2015, 2016, 2017) samt en av Västsveriges 100 mäktigaste (GP/GT). Jurymedlem i till exempel Inma awards och Asian digital media awards.

Har en bakgrund som sociala medier-redaktör på Expressen, fast nyhetskrönikör på Dagens nyheter, programledare för nyhetsmagasinet ”P3 nyheter med Karlsten” och grundade nyhetskollektivet Ajour 2011-2013. Började den journalistiska banan som webbredaktör på tidningen Dagen (läs mer: CV)

Skrivit en av Sveriges största tweets och en av Sveriges tio största Facebookstatusar.

Författare i några antologier, men annars mest bara bloggare.

Kontakt: kontakt@emanuelkarlsten.se
0702772030