Hittat, länkat och kommenterat – May 5, 2010

av Emanuel Karlsten den maj 5, 2010

i Länkkommentarer

 • Gästpost: Kristen tro och internet: 9,5 teser | Amen.se
 • – Joel Halldorf skriver bra om internet och kyrkan.

 • Jag har inte hållt vad jag lovat, Dawit – Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 • – Jag bloggade i måndags på Tabloism om Dawit. Att jag inte gjort något är inte helt sant.
  Efter mitt en minutstal träffade jag Dawits svenska fosterföräldrar. De berättade om hur Dawit var aktiv i kyrkan i Göteborg, om att det är sannolikt att hans enda ägodel i fängelset var en Bibel och en rad andra Dagenvinklar.
  Jag greps av saken. Insåg att det borde vara enkelt för mig att på Dagenplattformen lyfta det här. Att det borde vara självklart för Dagenläsarna att engageras djupt av det. Vi som så ofta engagerat oss i flyktignfall. Här har vi en svensk som makthavarna helt förbisett. Som sitter i tortyrliknande former i annat land utan rättegång.
  Jag kontaktade redaktionsledningen och föreslog att vi skulle ta tag i Dawitärendet. Göra något stort, kampanja för hans frihet på samma sätt som de stora drakarna.
  Jag menade att det borde vara i linje med vad Dagen är. Stå upp för den lilla, för en medsvensk mot en orimlig orättvisa. Så enkelt. Skriv artiklarna, lägg in pluggannonser med FreeDawit, skriv ett ledarstick en gång i månaden, och helt plötsligt har vi gjort något. Något stort. Och vi får all möjlig draghjälp av rikstidningarna.
  Redledning skulle återkomma, man funderade på om man hellre ville ta någon annan kristen fånge ute på mission. Jag önskade ett datum på när de skulle diskutera saken så att jag kunde följa upp. Detgavs inte. ”Vi återkommer”.
  De återkom aldrig. Vi gjorde aldrig någon särskild insats varken för Dawit eller någon annan missionsfånge (däremot ställde vi upp på massinsatserna för Dawit).

 • Tjuvtittat.se » De försöker inte ens dölja det längre
 • – Haha!

Previous post:

Next post: