Nytt avsnitt av Gudgubbar – med Linda Bergling

av Emanuel Karlsten den november 29, 2012

i Religion och kyrka

Idag är det nytt podd-släpp! Det kändes riktigt roligt med premiäravsnittet, massor av glad respons! Det känns roligt att göra något relativt smalt, som ett program om Gud, men ändå känna att det väckte så mycket reaktioner!

Den här veckan tror vi att det kan väcka ännu fler reaktioner. Vi har träffat Linda Bergling, pastor i Församlingen Arken i Stockholm och även mamma till systrarna Graaf. Det var på många sätt ett fascinerande möte. Arken har under lång tid profilerat sig som en församling – tillhörande den karismatiska trosrörelsen, med ungefär samma rötter som Livets ord – som fokuserar på helanden. Församlingen har flera mirakel- och helandekonferenser och långa program där man talar och praktiserar helanden i Guds namn.

Varför är det så viktigt att fokusera på helanden? Och varför gör i så fall inte fler kyrkor det? Vi pratar också om hur det kan slå fel, vad som händer med de som inte får ett helande.

Andreas, som för dagen har en kraftig halsinfektion, frågar också om han kan bli helad och…det är helt enkelt ett väldigt intressant samtal. Tyckte åtminstone jag.

Lyssna och säg vad ni tycker! Man kan antingen lyssna på Soundcloud, som här nedanför, eller på Itunes genom att söka upp Gudgubbar på sin Iphone.

Previous post:

Next post: