≡ Menu

Nytt avsnitt av Gudgubbar – med Linda Bergling

Idag är det nytt podd-släpp! Det kändes riktigt roligt med premiäravsnittet, massor av glad respons! Det känns roligt att göra något relativt smalt, som ett program om Gud, men ändå känna att det väckte så mycket reaktioner!

Den här veckan tror vi att det kan väcka ännu fler reaktioner. Vi har träffat Linda Bergling, pastor i Församlingen Arken i Stockholm och även mamma till systrarna Graaf. Det var på många sätt ett fascinerande möte. Arken har under lång tid profilerat sig som en församling – tillhörande den karismatiska trosrörelsen, med ungefär samma rötter som Livets ord – som fokuserar på helanden. Församlingen har flera mirakel- och helandekonferenser och långa program där man talar och praktiserar helanden i Guds namn.

Varför är det så viktigt att fokusera på helanden? Och varför gör i så fall inte fler kyrkor det? Vi pratar också om hur det kan slå fel, vad som händer med de som inte får ett helande.

Andreas, som för dagen har en kraftig halsinfektion, frågar också om han kan bli helad och…det är helt enkelt ett väldigt intressant samtal. Tyckte åtminstone jag.

Lyssna och säg vad ni tycker! Man kan antingen lyssna på Soundcloud, som här nedanför, eller på Itunes genom att söka upp Gudgubbar på sin Iphone.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • elisabeth guenther november 30, 2012, 16:58

  Bra igen! Mycket balancerat! Lite svart med konstaterandet att Gud vill hela alla. Vill han det? Men varför gör han inte det? Godtycklighet? Är vi daliga pa att ta emot? Taskiga pa att be? I Romarbrevet (Rom. 8:35 – 37) star det att varken död eller annat lidande kan skilja oss fran Guds kärlek. Mina vänners mamma som dog i tarmcancer fann stor tröst i detta bibelord. Kanske ser denna kärlek annorlunda ut än hur vi skulle vilja ha den serverad.
  Att Jesus helade folk när han gick här pa jorden ser jag som ett koncentrerat exempel pa hur Gud KAN verka men nödvändigtvis inte maste.

 • Carina januari 15, 2013, 23:16

  Hittade din sajt först nu, men har lyssnat på alla Gudgubbar. Bra! Denna med Linda tröstade mest – tack. Lena À lyssnade jag på idag med influensa och det var något helt annat än tröstande för en troende kristen. Men dock intressant. Det är bara det att jag hela tiden vill ropa in i den ateistiska diskussionen: RELATION! Ni glömmer att relationen är större än bokstaven, Andreas och Lena talar som om vi kristna förhåller oss till en samling dogmer enbart. Relationen till Gud är grunden, inte bokstaven. Har
  man mött Kristus och förändrats i sitt innersta är Bibeln något helt annat än påbud, moral, dogmer. Anden gör levande.
  Tack för en bra serie, hoppas den kan fortsätta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.