≡ Menu

5 anledningar till varför Göran Hägglund är bästa partiledaren – på Twitter

Idag meddelade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att han avgår. Medan medier satt och liverapporterade från en stundande presskonferens gick Hägglund själv ut, innan konferensen börjat, och meddelade sin avgång – på Twitter.
Det är fullkomligt logiskt för den som både följt Twitter över tid och politikers användning av den. Carl Bildt i all ära, men det är @goranhagglund som verkligen stått ut när det gäller digital närvaro och att använda mediet för att bygga både förtroende och relation.

Här är fem anledningar till varför:

5) Han känner till den interna populärkulturen och vågar ta ut svängarna
Hur många hade vågat kommentera Reinfeldts satirkonto? Hur många hade kunnat göra det på ett så avslappnat sätt? Det krävs både att man investerar tid och förstår sin samtid för att göra det.

4) Han vågar bjuda på sin usla humor
När Magdalena Andersson talar om tomma lador relaterad pappaskämtaren Hägglund till andra saker. På en gång både kommenterar han vad han tycker om uttalandet och tar ned det till en nivå som gör det, tja, komiskt.

3) Han kan använda snackisar till sin fördel
När hela Twitter talar om ett feltryck i tidningen är Hägglund sällan sen att hoppa på. Och göra det hela till sin fördel.

2) Han vet hur man hanterar ett fan

(null)

1) Han vågar gå i dialog även med de som inte tycker som honom
Göran Hägglund svarar oftare än någon annan högt uppsatt politiker de som skriver till honom. Även de som framstår som… Ja, den här mannen.

(null)

Jag vet inte särskilt mycket om Göran Hägglunds politik och det avtryck han satt, men sättet han använt Twitter kommer länge fungera som skolboksexempel på hur partiledare borde använda Twitter.

Relaterat:
Twitters mest retweetade inlägg i Sverige
Sveriges mest populära Facebookstatusar

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
  • Birger P Persson januari 29, 2015, 15:05

    Jämfört med andra politiker är han avgjort rolig!

  • Birgitta Jonsson januari 30, 2015, 00:23

    En partiledare som fixar 1000 nya följare åt en gammal dam och dessutom fixar så hon trendar på Twitter borde kunna vad om helst inom politiken! Synd att han slutar!

  • kentlundgren maj 3, 2015, 10:01

    Göran Hägglund, mest kreativa (f.d.) partiledaren på Twitter!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.