≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – August 15, 2011

 1. Grattis Sven-Otto!
 2. – Var den tidigare ministern Sven Otto Littorin tagit över? Han skickar in reseberättelser till Ving. Fantastiskt ofrivillig humor! (och enligt ratsti finns det bara en so littorin i sverige).

 3. Nokia, It Might Be An Idea to Check a Stock Photo's Phone Brand Before Passing It Off As Your Own
 4. – Nokia. Så djupt i kris att de marknadsför sina telefoner med bilder på iPhones.

 5. ‪Hammarby fans utanför Söderstadion efter 1-3 mot Ljungskile‬‏ – YouTube
 6. – Läste ni om den här storyn? Att Hammarbyfansen var så missnöjda med sitt lag efter flera förluster att de ställde sig utanför spelaringången och krävde att få prata med laget. Så till sist kommer laget ut och får förklara sig för fansen som är rasande. Och nu äntligen hittar jag youtubeklippet på det. Någon har lagt ut hela konversationen mellan laget och fansen. Kolla, det är rätt vackert om man kan sålla i all brölighet.

 7. Jag och Birro i samma tändsticksask – Skepchick.se
 8. – Om vi bortser från volleyranten mot Birro tycker jag att det här är en både fin och tänkvärd text. Inte bara för att det beskriver kärlek bra, utan också för hur det beskriver mycket av kristnas förhållande till Gud. Som ibland drivet av rädsla för det oförklarliga (död, livet efter, det övernaturliga), än kärleken till livet nu. Tänkvärt.

 9. Ett ögonblick, Viktor Barth-Kron… – DN.se
 10. – Två saker är roliga här: 1) Att DN plockat upp Viktor Barth-Kron som skribent på sin nya stockholmstidning och nu också plockat in hans blogg. 2) Att Viktor på bilden ser ut att stå naken i kavaj. https://skitch.com/emanuelkarlsten/fxj2p/ett-ogonblick-viktor-barth-kron-dn.se

 11. Solsidan lever vidare i tre nya säsonger – Solsidan – tv4.se
 12. – Solsidan tillbaka! I tre säsonger!

 13. Official Google Blog: Supercharging Android: Google to Acquire Motorola Mobility
 14. – Google köper Motorola och här skriver grundaren själv om köpet. I övrigt lämnar jag över ordet till @claes:
  ”- Köpet gjordes till 63% överpris vilket är rätt mycket, visst brukar man ge en premium på 40% mot aktiepriset? Rätta mig om jag har fel.
  – Köpet görs cash och förbrukar nästan en tredjedel av GOOGs kassa, alltså 12 B av 39 B. Kvar finns 27 B vilket är en hel del, men AAPLs krigskassa är nu över 80 B och närmar sig 90, alltså kanske tre gånger så stor.”

 15. China Cracks Down on Fake Apple Stores
 16. – Minns ni Apple-butikerna som var Kina-kopior? Nu har staten stoppat dessa efter påtryckningar från Apple

 17. Men skyll dig själv!
 18. – Underbara Clara gör en jämförelse mellan hur polisen möter våldtäkt och hur den bemöter rån. Det finns såklart skillnader, men som retorisk poäng är det en viktig insikt.

 19. Rebecca Black Quits Middle School After Bullying
 20. – Rebecca Black, som gjort årets och kanske historiens mest virala youtubefilm, har fått sluta skolan pga mobbing som kändisskapet gett henne.

 21. Om hur du går mest effektivt
 22. – Så. Kul!

 23. Journalistikens framtid? – It’s complicated
 24. – @bisonblog sammanfattar ett av de bättre sessionerna under SSWC, hur mediehusen tjänar sina pengar. Själv lärde jag mig här ganska mkt nytt om hur tex VA:s journalistik är skapat och använt mer som varumärke för kringsatsningar (som drar in pengarna).

 25. Får hoppar över @ windyjonas
 26. – Det här är lite SSWC-introvert, men också rätt roligt och talande för känslan på Tjärö. Att mitt bland allt roseminglande på en klippa i solnedgången kommer ett får och vill vara med. Och plötsligt börjar hoppa över deltagare.

 27. A Box You Want to Uncheck on LinkedIn « Connection Agent
 28. – Sjukt. LinkedIn ville låna din profilbild till att göra reklam och smög in det i sitt anvndaravtal. Men på bara några dagar spred sig nyheten och Linkedin verkar nu ändra sig.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Anonym augusti 15, 2011, 14:42

  Fattar inte Birro-länken till youtubeklipp av fotbollstjafs?

  • Emanuel Karlsten augusti 15, 2011, 18:02

   Det är nån divtagg i pluggen jag använder som ställer till det. Men nu är det fixat. Tack för att du sa till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.