≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – August 6, 2011

 1. Den goda läsarkontakten – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 2. – Fantastiskt läsvärt av @andersmi. Sakligt dräper han argument kring varför det inte är läsarna, utan medieaktörernas problem om stämningen och kulturen i mediehus kommentarsfält. Det här hör ihop med så mkt annat – som vi får återkomma till annan gång.

 3. För-ätar-burgaren | Fredrik Backman
 4. – @backmanland gör det igen. Vad sägs om de här citaten: ”Ja, sen är det bara att lägga locket på så in i helvete att Moderaterna ringer och frågar om du övervägt jobbet som pressekreterare.” och ”Man får använda hur stark senap man vill, men jag gillar när den är sådär stark så att den börjar skrika på östgötska åt en och helt plötsligt marscherar iväg med två traktordäck under armen. Det tycker jag är lagom. Men det är förstås en smaksak.”

 5. "Sju anledningar att hata klick" – Dagens Media
 6. – Vi behöver prata mer om det här med klick och annonsvisningar. Jag skrev en längre sak om det i ett mejl igår.. Ska putsa lite på det så kan det kanske bli en bloggpost här. Inte för att jag vet särskilt mkt om saken, utan för att diskussionen måste börja föras.

 7. Med öppet sinne | Kultur | SvD
 8. – Har ni läst den här intervjun med Stockholms nye rabbin? Intressant. Har det varit någon i @dagen? Känns som att det finns mkt att fundera vidare kring här.

 9. Twittermobb – Kultur – Konst Litteratur Kulturartiklar | Expressen
 10. – För tre år sedan twittrade @LeoLagercrantz att han hade sagt upp TT-abonnemanget eftersom Twitter var snabbare leverantör av news. I dag skriver Leo det här. Trots det tycker jag det finns poänger här värda att lyssna till. Bra underlag för diskussion.

 11. Inlägget som hela blogg-Sverige pratar om | Beneath a Steel Sky
 12. – Om kvällstidningarnas nya strategi – presentera snackisar som ännu inte är snackisar. Det är för övrigt intressant att youtube tidigare var fullt av klipp från gammelmedia. I dag är det precis tvärtom. Gammelmedia hämtar sitt material från youtube, som @johanhedberg twittrade i veckan.

 13. Summify – LUF:s ordförande kuggar språktest
 14. – LUF, Folkpartiets ungdomsförbund, klarar inte själv av de frågor på provet de menar invandrare måste klara av för att få stanna i Sverige…….. …………………(!!!!!!)

 15. Lena Sundström: Så skapas en fiende – DN.SE
 16. – Det här är en fantastisk bild om den sakliga debatt och kamp vi behöver ta med SD och främlingsfientlighet – var helst den möter oss. Den har mött mig allt för ofta den senaste tiden. Jag vill avvisa den genom att idiotförklara, men inser hur kontraproduktivt det är. @LenaSundstrom – du borde fostra oss här. Skapa en blogg, skriva ut de fantastiska tankar som du redan twittrar. Hjälpa oss oinsatta till att bli insatta.

 17. jonas-ad: Vi måste prata om Kikki
 18. – @jonas_ad skriver bra om hur @Kikkidee, hur sorglig hon än kan te sig, måste vara den mest öppna och mest transparenta artisten twitter har. Ändå så mobbas hon lika mkt där som i…media. Bra upprop. Och givetvis var kvällstidningarna på g och gjorde artiklar: http://expressen.se/noje/1.2517206

 19. Recension: Bilar 2 (Tecknat) | Kultur | SvD
 20. – Det här var den i särklass sämst skrivna recension jag läst. (tips via @jangradvall)

 21. 4TI7x.jpg (JPEG-bild, 480×720 pixlar) – Skalad (83%)
 22. – Den nya sortens statuskapning – telefonbokskapning!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • sveguenther augusti 6, 2011, 10:55

  Tack för tipset om Lena Sundströms artikel. Blev som lokalpatriot mycket glad av att läsa citat ur ”LTI” fran Dresdenprofessorn Viktor Klemperer. Denne man hade själv erfarenhet av förföljelse under nazisttiden da han var jude. Det intressanta är att han under kommunisttiden i det forna DDR dessutom drog paralleler fran tredje rikets sprak till kommunistmakthavarnas sprak. Vissa formuleringar togs helt sonika över. Jag hoppas ”LTI” finns i svensk översättning. Extremt läsvärd och pa ett sunt sätt skrämmande. ;-)

 • Rasmus augusti 6, 2011, 21:26

  Den finns på svenska, utgiven av Glänta.

  • Emanuel Karlsten augusti 6, 2011, 21:45

   Vad finns på svenska?

   • sveguenther augusti 7, 2011, 08:11

    LTI (Lingua Tertii Imperii). Se Lena Sundströms artikel+min kommentar

 • Peter T augusti 9, 2011, 15:04

  Det borde definivt införas språktester för att få politiska förtroendeuppdrag i partier som förespråkar språktest.
  Det radioklippet borde man spela upp på Folkpartiets nästa landsmöte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.