≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 1, 2011

Stressad, pressad och flyget till Almedalen går om några timmar. Måste dra, men här är nyttiga länkar. Och missa nu inte att Riksdagens lagbryter i dag. Sjukt och komiskt. Tragikomiskt.

 1. A preview of Gmail’s new look – Official Gmail Blog
 2. – Fattar inte, jag fick delar av den här nya looken i min gmail igår, men idag är det tillbaka till den gamla. Vilket är skönt. Jag avskyr när folk möblerar om där jag precis börjat känna mig hemma. I den versionen jag fick följde toppmenyn med ner när jag skrollade. Inte bra. Och vad är grejen med all luft? Snart börjar de skära i innehållet bara för att få med mer vitt.

 3. – Ok, Marie Willermark. Jag gillar dig, men du är ingen talare. Och framförallt behöver ni kommunikationshjälp. Det här var inte bra. Och ibland är det bättre att inte göra alls då. Eller åtminstone inte missta youtube för lokaltv. Det är när man tar för hög ansats fallet blir för hårt.

 4. Bussen tar billösa till badet i sommar – Uppsala – UNT.se
 5. – Vilket vackert exempel på hur kommundemokrati fungerar! På kommunens facebooksida ställde man frågan vad man kan göra för att göra kommunen bättre och fick tipset om att starta en transporthjälp till stranden. Och vips! En busslinje klar.

 6. Google+
 7. – Och vad gör jag nu? Jag hatar att vara först. Kommer aldrig först – till något. Är alltid nummer tre, kanske fyra, som @bjornhedensjo så exemplariskt skrivit om en gång i tiden. Jag hatar att inte förstå, att stå ensam och inte ha någon att snacka skit med. Någon att klaga tillsammans med. Det gör jag nu på Google+. Fattar inte ett skit. Och ångrar djupt att jag ens önskade en invite.
  Ok, jag överdriver. Men efter att ha testat det mer under gårdagen kan jag konstatera: Det finns inget socialt som fastnar hos mig med Google+, inget som gör att jag längtar tills alla är där. Däremot har de en gruppvideosamtal som är grymt. Där man kan vara upp till 10 pers och där det är den som pratar som hamnar i huvudbild – automatiskt. Testa! Det är magiskt. Jag kommer att ha alla mina framtida videokonferenser här. Alltid. Jämt.

 8. Kolla in MTV:s nya kanalgrafik
 9. – Höll på att dö av beskedet att MTV skulle byta logga. Men tur, bara rubriktrick. Så länge som jag använt MTV som skäl till att ingen som har ett etablerad logotyp någonsin bör byta varumärke. Det ger ingen nystart, bara förvirring. Hursomhelst gör MTV smartness av sitt varumärke, tycker jag. Kolla förändringarna!

 10. Ten Hundred
 11. – Som jag trodde att idag verkligen var dagen då jag checkat in på exakt tusen ställen. Så visade det sig bara vara en ny badge, och de som gått över fick den i efterhand. Oh well. Siktar på hundred hundred.

 12. Bink köper Tailsweep
 13. – Wow. Oj. Smart. Rätt. Mediekoncerner har länge haft som mantra att det ”inte går att sälja annonser på bloggar”. Så vad gör de? Värvar det enda företag som visat att det går.

 14. 55 fascinating statistics about social media in Sweden
 15. – Bra statistik för oss statistiknördar. Om svenskarnas nätvanor.

 16. Nu kan du se ännu mer av Sverige i Google Street View
 17. – Hitta.se och Eniro kan slänga sig i väggen. Det är Google som äger bilderna över Sverige. Nu också i så obskyrt små städer som Rättvik, Leksand och Mora. Imponerande!

 18. Almedalsveckan 2011 – Region Gotland
 19. – Nu drar det ihop sig till Almedalen och alla journalister har fått ett mejl med olika typer av information och fakta. Mest intressant var den som följer, över hur många evenemang det är per dag. Rekord i år igen, såklart, men kolla hur allting dör efter onsdagen. För att vara en vecka som innebär så stora satsningar är det alltid väldigt underligt att allt dör redan påp fredagen. På sossarnas dag dessutom! Och att det bara är tre seminarier inplanerade på söndagen – SD:s dag. Fördelning av antal evenemang per dag:

  söndag 3 juli
  30

  måndag 4 juli
  301

  tisdag 5 juli
  370

  onsdag 6 juli
  367

  torsdag 7 juli
  267

  fredag 8 juli
  94

  lördag 9 juli
  17

  söndag 10 juli
  3

 20. Job Interviewees’ Most Common Mistakes – Susan Adams – Getting Ahead – Forbes
 21. – Via @kristoferg tipsas jag om nyttan om Linkedin som jag efterfrågade för någon vecka sedan. Angående att många som söker jobb inte har koll på företaget. Om du vårdar ditt linked-in-nätverk väl – dvs lägger till kollegor, vänner och bekanta – får du ganska bra koll på vilka som jobbat var (eller känner någon som gör det). Därför kan du, inför en jobbintervju, skriva in företagsnamnet och därigenom se vem som har jobbat på eller med företaget tidigare, och ha en naturlig koppling dit. Eller åtminstone samtalspunkt. ”Ja, ni har jobbat med min vän X?”
  Smart grej.

 22. Make Google+ Look More Like Facebook
 23. – Tycker du om Google+ men gillar facebooks layout bättre? Testa det här – ett skin som får det att se ut som Facebook.

 24. +1-knappen nu också i Sverige
 25. – Hur man böjer +1 i plural? ”+1:or”, enligt Google Sveriges officiella blogg.
  Det här med namn och Google kommer att bli ett gissel.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Maria Hägglöf juli 1, 2011, 12:31

  Tack för fin länk till checkain.se.
  Måste också bara påpeka att det obskyrt små städerna är så små att de inte ens är städer ;)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.