≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 15, 2011

 1. UnderbaraClara goes Sommar i P1
 2. – Åh. Åh! Det här kommer att bli så bra, Clara! Jag är så fantastiskt stolt över dig!!

 3. BBC Developing iPhone App for Live Broadcasting
 4. – Det här var det dummaste jag hört. Varför lägga miljoner på att skapa något som redan finns och kommer göra jobbet bättre än ens de bästa utvecklare? Vi har evernote, flickr och Bambuser redan.

 5. Sommarkväll | SVT Play
 6. – Jag sitter helt chockad efter att ha sett Sommarkväll på svtplay. Ett på pappret döfött projekt får sådant liv att jag aldrig vill att det ska vara slut! André Pops, denne mumie till programledare, lyckas få sina gäster så avslappnade att de glömmer tid och rum, intervjuar varandra. Aldrig har jag sett Mona Sahlin, Anja Pärsson och Mikael Tornving så avslappnade. Det här är bland de bästa sommarprogram SVT någonsin skapat.

 7. falsksanning – Finest.se
 8. – Vad som händer när Aftonbladet försöker låsa in det material som läsarna verkligen vill läsa? Någon som har tillgång kopierar och publicerar det annanstans. Som med intervjun med Kissies mamma. Bloggskvallerbloggen (!) Falsk sanning publicerade hela Aftonbladet plus-intervju här. Där porträtteras Kissies mamma som både ansvarstagande och smart. Och @britstakston berättar att hon gjort studier (vart är de, Brit? Jag vill läsa mer!) om målgruppen och att de inte tar till sig. Jag har svårt att tro det. På samma sätt som jag har svårt att tro på de som säger att de inte påverkas av reklam. Men hursomhelst – läs!

 9. Filterbubblan som sprack!
 10. – @Jocke skriver om problemet med att Google, Facebook och flera andra tjänster skapar filter åt oss. Och att det inte alls behöver vara ett problem. Läs texten, det kommer i Sverige vara den debatt och kritik som kommer lyftas härnäst – i Sverige. I USA och andra länder har det redan skett.

 11. Jag längtar efter att färdas mitt på vägen
 12. – Spännande! @carlhenric’s nya bok. Var läser man?

 13. Färjan-Håkan äter världens starkaste korv
 14. – Haha! Kvalitetsjournalistik, som reportern Körner hade sagt!

 15. Update om Schulmans podcast.
 16. – @ulrikagood följer upp kritiken mot schulmans och slitzandet.

 17. Stockholm City skrotas – Dagens Media
 18. – Innebär det här att det finns utrymme för stockholmstidning – på webben? Jag vill tro det. Vem är med mig? Mer om detta senare.

 19. Medskapande rekrytering
 20. – Det är ändå väldigt inspirerande att få sådan insyn i en kommunchefs arbete, tankar och idéer. Heja @kommunchef!

 21. Präst går emot sin chef – nobbar skolavslutning
 22. – Är inte det här väldigt intressant? Att prästen tackar nej till skolavslutning i ”hans” lokaler om avslutningen också inte får innehålla bön. Och hans kollega skiter i det och tackar ja oavsett. Båda har såklart rätt. Den första tänker att hans uppgift är att evangelisera, sprida det glada budskapet, och det kan inte göras utan bön eller gudsbudskap. Den andra tänker att det är bättre att de får någon relation, överhuvudtaget, till kyrkan än att sitta på trist avslutning i skolan. Och Skolan? De tänker att de vill hålla kvar kulturen med kyrkan, men slippa det religiösa.
  Då är frågan: Är det mindre kultur om det innehåller bön? Jag skulle säga tvärtom. Att det ena är att hyra en lokal. Det andra är att ta del av ett kulturarv.

 23. Inbrotten ökar – då skryter unga om resor på Facebook
 24. – Jag trodde bättre om PC för alla än att gå på den här sortens billiga skrämselpropaganda från TryggHansa. Usch. Och lita på att vi kommer få se mer av det här den närmaste tiden.

 25. Welcome to Likester!
 26. – Smart tjänst som får koll på vilka sidor som är mest populära på Facebook – i ett visst geografiskt område.

 27. Oförberedd på åktur
 28. – Fantastisk!

 29. Internets mest hatade svensk – och du har aldrig hört talas om honom
 30. – Det här är en väldigt, väldigt spännande spaning om något som för de flesta av oss är okänt. Hade jag haft en till DN-krönika i sommar hade jag skrivit om detta. Nu får det vänta till hösten, men tills dess njuter jag av att läsa @kwasbeb och hans nätspaningar.

 31. Underbara Clara sommarpratar
 32. – Delar gärna länken här till den fantastiska nyheten om Underbara Clara igen, men det intressanta här är hur Dagen (av en slump?) klistrat in inte bara listan, utan också länkarna som beskriver varje person och dess program. Det missade samtliga övriga medier igår.
  Och för övrigt: är det inte det bästa sommaruppställningen på många år?! Jag kommer ju inte att ha tid till annat än att sommarlyssna! Älskar!

 33. Förändringar i Snack – dessa tjänster stängs 30 juni
 34. – Efter att först ha stängt ner bloggarna stänger nu Aftonbladet hela sin communitydel. Helt rätt tror jag. Så länge man inte ser sätter man kan förvalta det på. Störst problem, gissar jag, har det varit att man inte kunnat motverka hatkulturen. Det hjälpa nog bäst av att stå för sin identitet, men hur vänder man det när man bjudit in på anonymitetens premisser?

 35. Bli en håll-koll-kung!
 36. – Mest fascinerande med det här? Att få smygläsa Blondinbellas mejl.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Monica O Kolkman juni 15, 2011, 10:43

  Ang 6:
  Kan du inte heller hitta den, Emanuel?
  http://www.elib.se/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&id=9173871761

  Sedan gäller det att ens eget bibliotek är anslutet förstås.

 • Underbaraclara juni 15, 2011, 17:41

  TACK :)

 • Emelie juni 21, 2011, 00:43

  Alltså om Kissie tror jag faktiskt att hon Brit kan ha rätt. Det är klart man påverkas av det man läser, men man påverkas inte nödvändigtvis så att man själv går i den riktningen. Kissie är för extrem för att särskilt många ska ta henne på allvar och vilja ”bli som hon”, utan det blir just en freak show (finns alltid undantag, såklart). Typ som alla mediakåta dokusåpakändisar som sprang runt och gjorde dumma grejer för några år sedan. Få ville vara som de, men alla läste. Däremot finns det nog ett antal andra bloggerskor som är mindre extrema, och som läsarna formas av på ett annat sätt. Just för att de bara är ”lite lagom destruktiva” och inte bara söker skandaler konstant. Bland de bloggar jag läser är Kissie någon man tycker synd om, inte någon man lyssnar på och tar på allvar.

  • Emanuel Karlsten juni 21, 2011, 07:05

   Ja, det är klart att väldigt få sitter och beundrar smala tjejer och pratar öppet om hur de ska bli smalare – det är ju en del av sjukdomen. Vad vi säger är inte nödvändigtvis samma sak som vi känner, menar jag. Med det sagt vill jag inte förringa varken din eller andras känsla om att det är sjukt.

   • Emelie juni 22, 2011, 23:37

    Pratar få unga tjejer om hur smala de vill vara? Isf måste det finnas fler tjejer än jag hade en aning om. Däremot väljer man väl sina forum för det, som med allt man kämpar med. Men jag tror fortfarande att i just fallet Kissie formas få av hennes läsare i samma riktning som henne. It’s just a freak show. Däremot har jag inga tvivel om att tjejer påverkas på det sättet av många andra bloggar. Såklart! Men Kissie har liksom passerat gränsen för vad som känns eftersträvansvärt. Men ja, min bedömning. Could be wrong.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.