≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – October 4, 2010

 • ekoDAGEN | En till Charmoffensiv webbplats
 • – Dagen har fått en egen sin egen ”Älskade DN” (http://alskadedn.wordpress.com/). Fredrik skriver om sin frustration med att han betalar för prenumerationen Ekosmart och hur irriterande dåligt den fungerar. Det håller jag med om och det var en av de sakerna jag skämdes över mest under min Dagen-tid. Att vi så tidigt tog betalt för en så ofärdig prenumerationsform. Men det här är bra feedback för Dagengänget. Ta tillvara på den! Alla tidning borde ha en sådan här blogg, som – utifrån sin djupa kärlek till tidningen – skriver kritik.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Kristofer Hallén oktober 4, 2010, 10:02

  Hej, ”UPPDATERAD: Bohusläningens eftervalsanalys” och ”Anklagad pastor står kvar!” Funkar inte för mig, tänkt att länkarna ska gå till http://www.varldenidag.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8747&Itemid=163 och http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=227867 ?

 • Kristofer Hallén oktober 4, 2010, 10:02

  Hej, ”UPPDATERAD: Bohusläningens eftervalsanalys” och ”Anklagad pastor står kvar!” Funkar inte för mig, tänkt att länkarna ska gå till http://www.varldenidag.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8747&Itemid=163 och http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=227867 ?

 • Monica O Kolkman oktober 4, 2010, 10:14

  Emanuel, jag har faktiskt allvarligt övervägt att köra tvivlet på bloggen. Men med tanke på hur obarmhärtig bloggosfären ibland kan vara, säkert mot de som ”tror fel”, så kände jag att jag inte orkade med det.

  Största orsaken till nedsläckningen är nog trötthet. Efter att ha kämpat i nästan 4 år med att ”få in en fot” och få igång diskussioner om det som ligger mig varmt om hjärtat, inkl mina tvivel, utan att egentligen ha lyckats, så känner jag att energin behöver läggas på annat.
  Nu kände jag mig bara som en maskin, enträget utspottande blogginlägg som ingen reagerade på.
  Inte så att jag eftersträvande 500 kommentarer per inlägg, men du fattar vad jag menar. Det hade varit kul med lite mer respons.
  Så jag kapitulerar och inser att bloggen inte var tillräckligt intressant/radikal/kontroversiell, och inser att jag inte har tillräckligt ork att göra den intressantare.

  • Emanuel Karlsten oktober 5, 2010, 09:08

   Fast det du gör i ditt sista inlägg är ju det en hel värld törsta efter. Ärlighet. Det är sånt vi reagerar på. Det är sånt du får kommentarer på. Fina kommentarer. Har du följt ”Drömpojken” som jag brukar länka till här? Helt fantastisk historia om ett uppbrott. Det berör mig djup, för det är brutalärliga erfarenheter från livet.
   Orkar du ett försök till?

   • Monica O Kolkman oktober 5, 2010, 14:03

    Drömpojken har jag missat, ska kolla upp.

    Det blir inget försök nu i alla fall. En paus är nödvändig, och jag kan inte säga om jag börjar igen, men jag har lärt mig att aldrig säga aldrig.

 • Monica O Kolkman oktober 4, 2010, 10:14

  Emanuel, jag har faktiskt allvarligt övervägt att köra tvivlet på bloggen. Men med tanke på hur obarmhärtig bloggosfären ibland kan vara, säkert mot de som ”tror fel”, så kände jag att jag inte orkade med det.

  Största orsaken till nedsläckningen är nog trötthet. Efter att ha kämpat i nästan 4 år med att ”få in en fot” och få igång diskussioner om det som ligger mig varmt om hjärtat, inkl mina tvivel, utan att egentligen ha lyckats, så känner jag att energin behöver läggas på annat.
  Nu kände jag mig bara som en maskin, enträget utspottande blogginlägg som ingen reagerade på.
  Inte så att jag eftersträvande 500 kommentarer per inlägg, men du fattar vad jag menar. Det hade varit kul med lite mer respons.
  Så jag kapitulerar och inser att bloggen inte var tillräckligt intressant/radikal/kontroversiell, och inser att jag inte har tillräckligt ork att göra den intressantare.

  • Emanuel Karlsten oktober 5, 2010, 09:08

   Fast det du gör i ditt sista inlägg är ju det en hel värld törsta efter. Ärlighet. Det är sånt vi reagerar på. Det är sånt du får kommentarer på. Fina kommentarer. Har du följt ”Drömpojken” som jag brukar länka till här? Helt fantastisk historia om ett uppbrott. Det berör mig djup, för det är brutalärliga erfarenheter från livet.
   Orkar du ett försök till?

   • Monica O Kolkman oktober 5, 2010, 14:03

    Drömpojken har jag missat, ska kolla upp.

    Det blir inget försök nu i alla fall. En paus är nödvändig, och jag kan inte säga om jag börjar igen, men jag har lärt mig att aldrig säga aldrig.

 • Anonym oktober 4, 2010, 19:54

  Jag har upplevt Monicas blogg som en av de mest öppna och ärliga kristenbloggarna. Känner igen tendensen du talar om men ser den inte alls hos henne.

  • Emanuel Karlsten oktober 5, 2010, 09:09

   Ja, sorry, ville inte dra med Monica i den generaliseringen. Inte meningen att uppfattas så. Det var snarare en hyllning.

 • Anonym oktober 4, 2010, 19:54

  Jag har upplevt Monicas blogg som en av de mest öppna och ärliga kristenbloggarna. Känner igen tendensen du talar om men ser den inte alls hos henne.

  • Emanuel Karlsten oktober 5, 2010, 09:09

   Ja, sorry, ville inte dra med Monica i den generaliseringen. Inte meningen att uppfattas så. Det var snarare en hyllning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: