Nyhetsmorgonsnack om Nya Facebook

av Emanuel Karlsten den september 29, 2011

i Medier och internet

Nu på morgonen var jag med på Nyhetsmorgon. Igen. Det är roligt att göra tv-tv! Det är det jag gjort allra minst av och därför känns allt fortfarande nytt och spännande. Att sitta i frukostrummet. Se hur Ronny Svensson bullrar runt och pratar med alla och, bokstavligen, allt. Eller trisslottsdragaren som kommer in från sändning, genuint ledsen över att de bara vunnit 100 000. Att Morgan Alling plötsligt studsar in och gapar och att sminket har ögondroppar som gör att röda ögon får en chock och blir vita.

Jag pratade om nya Facebook och det kändes alldeles för kort och för splittrat. Jag försökte samla mig innan, men när jag kom in i studion och fick fixa igång allt insåg jag att ”Nya Facebook” inte gick igång på Nyhetsmorgons dator. Där stod jag med gamla Facebook på storbildsskärm tre minuter innan sändning. Som tur var hade jag med mig min egen dator och en adapter och jag hann springa ut och hämta den, koppla upp mig och bli klar precis innan det var min tur.

Så duttigt det blev. Vi hann inte gå igenom särskilt mycket, hoppade fram och tillbaka, men jag antar att vi fick prata om det som var den stora grejen – att man är orolig. För det handlar om något som är en väldigt nära, väldigt kärt. Det är sättet vi umgås med våra vänner. Och Facebook vill förändra det.

Well, det blev kort och lite splittrat. Men det var roligt! Och jag gillar nerven det är att vara med live.

Om du vill läsa mer om nya Facebook har jag skrivit en krönika i DN och igår chattade jag med Aftonbladets läsare.

Och det här med att jag sa att jag lyssnat på Celine Dion. Det var ett skämt. Det fattade ni väl? Det fattar ju alla.

Uppdaterat: Nu finns klippet på play! Inser då att den första delen gick ut på att försöka rädda ljudet som inte fungerade. Det hade jag glömt. Det blev säkert bra ändå.

Emanuel%20Karlsten%20l%C3%A4r%20dig%20nya%20Facebook

 • Kul det du sa om Google+ på Aftonbladets chatt. ”totalt obegripligt”. Så har jag känt också med trodde det bara var jag (eller att jag inte hade haft tid att sätta mig in i det. Skönt att få bekräftat att någon tycker som jag. 
  FB förblir min favorit, twitter fungerar annorlunda, men där håller jag inte till så ofta eftersom man måste ha ”ständig koll” för att hänga med i trådarna. Det behövs inte på samma sätt på FB.

  • På vilket sätt är G+ obegripligt? Det begriper inte jag.

 • Tycker du gjorde det bra. Hoppas du får göra det oftare. Du är begriplig och mänsklig med språk och attityd. Och du funkar i teve.

  • Emanuel Karlsten

   Vilken fin kommentar! Tack!

 • 4everfine

  Ett skämt, jaha. Så klart. Visst. Vi ”tror” dig. :)

 • Säger som Ludvig: Du funkar i tv!

 • Har du alla plattor som Celine givit ut? Några särskilda favvisar? :)

  • Emanuel Karlsten

   Detta alltså. Mobbing.

 • Schysst! Vet du när alla dessa förändringar kommer vara helt implementerade för alla oss dödliga?

  • Emanuel Karlsten

   Ingen tid är sagt. Nåt rykte sa imorgon. Facebook själva sa, förra veckan, ”nån vecka”.

 • Säger en del om maskinparken på TV4. Jag fick gå igenom ett rent helvete bara för att få möjligheten att installera Chrome när jag jobbade där. Aldrig mer. 

 • Pingback: Det nya Facebook i TV4 Nyhetsmorgon « Fyra nyanser av brunt()

Previous post:

Next post: