≡ Menu

Dag2 #bostadsökes

Märklig sak det här med bostadsjakt. Det verkar viktigt att veta vilken fot man ska stå på. Ett dygn in på jakten har det redan viftats undan som omöjligt, flera gånger om. Varför ska jag ha bostad centralt? Och varför har jag ribban så högt?

Jag vet inte. Men jag vill. Och varför skulle jag sänka ribban? Det finns ju lägenheter. Om inte jag får dem är det någon annan som kommer få dem. Jag övertygad om att det bara handlar om att hitta dem.

Vidare är det flera som undrar varför jag inte överväger bostadsrätt. Jag har flera skäl till det. Allra mest bottnar det nog i att jag inte vill ta ett lån jag aldrig kommer kunna betala tillbaka. Men det finns fler skäl. Som kanske kommer landa bättre hos er skeptiker. Jag lovar återkomma till det.

Men skit i det nu. Här är dag 2. Detta har hänt:

# Gått igenom tipset från @gunnarr om ett gäng hyresvärdar som har mindre listor. Verkar galet longshot. Har ännu inte ringt dem som inte har hemsidor.

# Gjort massor av bevakningar på hyresvärdar som lägger ut lägenheter. Använder nån tjänst som gör rss-flöden och mejl av förändringar på en sida. Verkar sådär. Har du annat bra tips på tjänst som bevakar förändringar på en särskild sida?

# Gjort om emanuelkarlsten.se/bostadsokes. Nu har den en beskrivning och sånt. Gör det lättare att hänvisa till.

# Kollat upp fixakontraktet.se. Både @danielswedin och @annasoderstrom påstår sig ha goda erfarenheter av detta. Den senare med en lägenhet både på telefonplan och Sjöstan. Båda helt ok alternativ (så länge de har balkong!!). även i kommentarerna här har de rekommenderats. Men 500 298 kr/mån? Är det värt det? Uppdaterat: Någon tipsade om en flashbacktråd där http://www.hyresbevakning.se/ också nämns – som ett billigare alternativ. Känner ni till?

# Skrivit upp mig i Stockholms bostadskö. Sent, ja. Men bättre sent än aldrig. @nikkelin påstår att han känner nån som fått en lägenhet genom den på bara nån månad.

# OCH! Någon på Twitter har faktiskt hintat om att han kanske har en lösning. En lägenhet på Gärdet. Gissar att det inte är förstahand dock. Men ändå glädjande! Och hoppingivande.

Jakten fortsätter.

{ 13 comments… add one }

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.