≡ Menu

#Bostadsökes!

2011 kommer att bli året då jag tar tag i saker. I början på 2010 skrev jag en (fö opublicerad) text som legat och skavt. Det handlade om hur svårt det är för något att komma framåt om det bara väntar på att saker ska lösa sig. Hur vi kan välja att bli offer för våra omständigheter, eller försöka ta kontroll över vårt eget öde. Så tror jag alla företag behöver tänka. Inte minst när så mycket i vår nutid handlar om teknik och så mycket av vår framtid byggs av nyckfulla kulturer. Men jag tror också det kan översättas till våra vardagsliv.

Så jag har beslutat mig för att pröva den tanken på olika områden i mitt eget liv. Som med min bostad.

Den sista juni 2011 avslutas mitt lägenhetskontrakt. Det innebär att jag bott i min lägenhet i tre år. När jag flyttade in kändes det som en oändlig tid, jag skrattade åt de som ställde frågan om jag hade andrahandskontrakt. I min begreppsvärld var tre år lika med ett förstahandskontrakt. Det är också så jag ursäktat att jag inte riktigt trivts i min lägenhet. Att det var ok att den var så mörk, låg på bottenplan och var möblerad i beigt. Det var ju bara tillfälligt (och råkade vara nedsatta på Myrorna…).

Tre år senare sitter jag som ett offer för min ignorans och bekvämlighet, snart bostadslös. Vilket slöseri med liv. Vilket förakt mot min sinnesro.

Men no more! Från och med i dag och ända tills jag hittar en lägenhet ska jag ta mig i kragen, skicka all sökpapper som finns, rycka i alla trådar jag har och skriva upp mig på alla väntelistor. Och kommer att använda den här bloggen för att dokumentera allt.

Därför: Jag söker bostad! Akut. Har du en lägenhet att hyra ut till mig? Eller känner du någon som har det? Kontakta mig! Mejlen finns här uppe till höger. Mitt telnr finns på Hitta.se.

Kravspecifikation (eller önskelista) i viktighetsordning:
2 rok, centrala Stockholm (ja, det kan funka med 1rok om det är schysst).
1:a handskontrakt eller RENHÅRIGT OCH LÅNGT 2:a hand.
Balkong med kvällssol (det har varit en dröm SÅ länge)

Vad du hittar:
1 kille, 28 år, rökfri, djurfri och med goda referenser och god ekonomi.

Jag inser att det är närapå ett omöjligt uppdrag. Ett förstahandskontrakt (eller liknande) i Stockholms innerstad. Och det kanske det är. Men då kan ni hänga med en stund när jag utnyttjar all naivitet jag har i jakt på ett liv som inte tumlar vidare med hjälp av omständigheter. Nu tar jag tag i det här.

Med internet till min hjälp.

Här är mitt upplägg hittills:
Bloggen:
Jag skriver så ofta jag kan om vad som hänt, hur jag letar vidare, vilka företag jag söker på och vilka kontakter jag får. Jag använder kategorin ”Bostad sökes” för mina bloggposter. Dels för att jag hyser någon slags förhoppning om att den sidan och de orden skulle kunna börja ranka på Google om jag använder de tillräckligt smart. emanuelkarlsten.se/bostadsokes blir också själva urlen för allt jag gör med det här.
Twitter:
Jag startar taggen #bostadsökes och försöker nätverka mig till kontakter där. Jag inser att det är min största chans, att råka läsas på rätt tid och rätt tidpunkt – av någon.

Ja, det är allt jag har för nu. I sommar ska det vara klart. Du får gärna följa jakten, men ännu hellre hjälpa mig hitta en bostad i Stockholm!

Ärligt talat har jag ingen aning om var jag ska börja. Vem pratar jag med? Vilka sajter borde jag registrera mig på? Vilka chanser har jag? Har du någon idé, förslag eller vadsomhelst – tipsa mig! Mejla eller skriv en kommentar. Tack!

{ 53 comments… add one }

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: