≡ Menu

340 000 svenska tweets under Sverige – Portugal

Hela Twitter satt bänkade framför Sveriges förlustmatch mot Portugal igår. Det var ett flöde som tycktes engagera alla. Och tycktes vara så allmängiltig att någon ämnestagg knappast tycktes behövlig. Totalt mellan 20.00 till 22.59 svensktwittrades det drygt 300 000 gånger enligt Topsy. Det är svårt att veta hur många av de tweetsen som hade med landslagets match att göra, men vi ska nog räkna av åtminstone en fjärdedel. Då är vi ändå på dryga 200 000 tweets, en imponerande siffra i sammanhanget.

Det är också spännande att se kurvan, minut för minut under tidsperioden:

screenshot 2013-11-20 kl. 13.56.34

Matchstarten skapar inte mer än en liten bulle i början. Den första toppen ser vi istället en bit in i andra halvlek, 21.53. 4 500 tweets under den minuten där denna är mest delade under perioden:

Andra toppen, den största i grafen, är såklart när Zlatan gör sitt andra mål, 2-1. Mest aktivitet under minuten fick Timbuktus vrål:

 

Och så den sista toppen, innan vi gav upp, packade ihop och gick och la oss, var såklart när Ronaldo gjort sitt tredje mål. TV4:s programledare stog för den mest delade kommentaren:

Det var alltså minut för minut.
Totalt under kvällen blev Mark Levengood den som stod för mest uppmärksamhet, med sin curlingkommentar:

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.