≡ Menu

Årets bästa aprilskämt

Uppdaterat: här är 2015 års bästa aprilskämt

Det här är min favoritmediedag! 1 april! Tidningar som anstränger sig, tänker till och underhåller oss läsare. Och inte minst marknadsför sig själv! Vem minns inte förra årets succé för VK?

Nu är det dags att gå igenom årets skörd. Här är årets bästa – hittills. Kom ihåg att tipsa i kommentarerna om du har något roligare!

1, Göteborg ska förlänga Poseidons penis.

Briljant utfört! Ett hysteriskt ämne som chockar mer än förnärmar och som presenteras på ett så avväpnande sätt att den som går på det mest kommer skratta åt sig själv. Utmärkt!

Poseidons%20penis%20f%C3%B6rl%C3%A4ngs

 

2, Nu kan använda Gmail med webbkameran

Jag skrattade flera gånger rakt ut! Datumet för publicering förvirrade mig lite, men när mannen som förevisar rörelserna gjorde entré fanns såklart inget tvivel. Ett lysande, tidsenligt skämt!

3, Danmark kräver språkkrav för svenska sundspendlare

Ett på många sätt smart aprilskämt. Inte bara för att det är roligt, utanför dess fostrande innehåll. Det aktualiserar den märkliga debatten om invandrare och visar hur omöjligt det är att dra gräns för vem som är invandrare. Missa heller inte kunskapstestet i 1,x,2-form längst ner. ”Hur mycket kan du om Danmark”

4. Juholts mustasch blir Oskarshamns nya profil!

Det här måste man älska! Håkan Juholts gamla tidning Östran gör en tribute till den nya partiledaren med det här roliga skämtet: Mustaschen, som på kort tid blivit nationskänd, ska bli kommunens nya grafiska profil! Perfekt lokaltidningsskämt! (tipstack @davidisefjord)

 

Andra roliga skämt:

# Webbhallen lanserar IpadFit! Tillsammans med din ipad2 får du ett träningspaket där du kan använda ipaden som stepup, armhävning och situp. Fantastiskt ambitiöst! (tipstack Naseer)

# Google skämtar i sökresultatet. Testa att googla på helvetica

# SR Värmland rapporterar en riktigt absurd grej om att fånga in bävrar, tämja dem och använda dem i skogsbruket. Roligast är väl att lyssna på radioinslaget. ”Utmärkt sätt i samklang med naturen” (tipstack @mjomark)

# GP berättar att Ostindiefararen gör en sista resa – och ska sprängas med ”historisk accuratess”

# Ikea gör klassiskt Ikea-skämt. Nu lanserar de serien ”Snickra” där du får plankor med förinställda streck om hur du ska såga.

# Spotify USA-lanseras, men stänger i Europa för att ha råd med lanseringen.

# Båda Lets Dance-finalisterna var som bekant från Trollhättan, vilket fått kommunen att inleda ett Dans-äventyrsland (tipstack @mans_eriksson).

# Mannen bakom jobbkartan, sushikartan osv, Ted Valentin, värvas av Säpo för att göra Terrorkartan (tipstack @wolrath)

# Prisjakt gör ett lite platt skämt om att de nu också har med piratsajter i sina produktsök. Det roliga här är istället det tekniska utförandet. Klicka dig in på exemplet!

# Motala ska ha nattöppna gymnasier – eftersom tonåringar fungerar bättre på natten.

# Lite småelakt skämt från Norra Skåne om att förbjuda fet mat för vårdanställda.

# Macworld gör ett lite väl väntat skämt om att Apple köper upp dem. Här ligger istället det roliga i framsidans utformning! Kolla på den, haha!

# @stielli skriver så här i en kommentar nedan: ”Jag blåste mina barn imorse genom att runt 7-tiden utbrista förskräckt att facebook nu ska börja ta betalt! 149:-/månad och 20:-/uppladdad bild. De blev minst sagt upprörda. Innan de fått upp stridsångan och börjat författa klagomålsmail till facebook sa jag april april och fick två djupa suckar och en dörr i ansiktet haha! 1 april är den dagen då vi föräldrar får ge igen för sömnlösa nätter och trotsåldrar :)”

# Är detta (gamla) skämtet sant? Någon som kan bekräfta? I så fall måste det klassas som ett av de mest lyckade!

Absolut sämst:

# Sigtuna ska få världens högsta byggnad. Allvarligt talat. Hur fantasilös får man vara…

Men jag gissar att jag missat flera riktigt bra. Tipsa på @emanuelkarlsten, eller med en kommentar nedan. Eller delta i taggen #aprilapril

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.