≡ Menu

Årets mest virala video är pojken som ser strippbilen – men är den fejk och vem har gjort den?

iDB 2017-04-24 kl. 19.24.17

En pojke ser en reklambil för en strippklubb, ropar oh la la, fastnar med blicken och kör rakt in i väggen. Klippet har blivit viralt. Rekordviral. På bara några timmar har den blivit en av tidernas mest retweetade svenska video – någonsin.

På bara fem sex 18 timmar har den blivit den tionde näst mest delade tweeten någonsin.

Det finns gott om anledningar att anta att klippet är regisserat. Dels det orimliga i att någon står och filmar reklambilen, för att sedan perfekt panorera mot killen. Dels att den lilla killen sätter ner foten i backen strax innan han kör in i väggen.

Så vem har skapat den? Anders Forssberg menar att han har fått det av en kompis som vill vara anonym. Jag har fått ta del av skärmdumpar från en Whats app-chatt där han och åtta vänner chattat och där ”kompisen” lagt upp klippet. En kvart efter att @andersforssberg twittrade filmen delade ”Slop3” samma klipp på Facebook. Klippet har i skrivande stund fått 600 000 visningar. Slop3 menar att han fått klippet av en ”kollega till en kompis” och bedyrar att han inte fått betalt för att dela klippet. Uppdaterat: Enligt TheLadBible har klippet blivit licenserat av företaget The viral hog, som säljer virala klipp till medier över hela världen. Det är inte vanligt att företag gör.

Så vad handlar det om? Reklam för en strippkubb? En dråplig incident? Någon som bara kom en rolig idé och ville filma ett kul klipp? Det är inte helt lätt att slå fast. Men skulle det vara en planerad reklamfilm, skulle den alltså ha anlitat ett barn för att marknadsföra en strippklubb. Det vore en ny typ av lågvattenmärke.

Hur som helst är videon det snabbast växande virala klipp vi har haft i Sverige i år – och någonsin på Twitter.

Här är listan på de mest retweetade genom tiderna.
Listan på Sveriges största Facebookstatusar.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Axel april 25, 2017, 00:21

  Bra jobbat!

 • Daniel Croona april 25, 2017, 10:02

  Så slutsatsen blir en spekulation om att en strippklubb använt barn för sin marknadsföring?

  • Emanuel Karlsten april 25, 2017, 10:25

   Den här texten har uppdaterats ett antal gånger sedan den skrevs. Från att vara ganska säker på att det är reklam, till att vara mer osäker, till att åtminstone konstatera att det är den snabbast växande videon i år och största tweeten någonsin. Så ja, det är korrekt att det är en något diffus slutsats. Det du nämner är snarast ett argument för att det inte är reklam. Å andra sidan…

 • Roger Sahlström april 25, 2017, 16:24

  Men det går bra att använda ett dött barn på en strand för att promota en politisk ide?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.