≡ Menu

Dag29 #bostadsokes – Varför jag inte köper bostadsrätt

Usch så smärtsamt länge sedan jag uppdaterade sist. Det innebär förvisso inte att jag inte letat. Men knappast så intensivt som jag önskat. Det har så klart berott på att väldigt mycket annat hänt. Som att jag sagt upp mig.

Det är också huvudanledningen till att jag inte kan köpa bostadsrätt. Tack för alla tipsen om det förresten. Att köpa bostadsrätt istället. Jag vet era skäl, om att det lönar sig i längden, att ni ångrar att ni inte själva gjorde det eller är tacksamma att ni vågade.

Men för mig är det omöjligt. Jag har precis blivit egen företagare. Inte ens om jag försökte skulle jag få några lån av banken. Och frågan är om jag ens skulle vilja. Även om jag tror mitt företagande kommer gå bra är det svårt för mig att sia om det de första sex månaderna. Och var är jag om fem år? Ingen aning. När jag flyttade in i min nuvarande bostad tyckte jag tre år var oöverstigligt. Att ta lån för pengar jag aldrig kommer kunna betala tillbaka innebär att jag behöver 1) Ha garanti på fast inkomst – för bankens skull. 2) Veta var jag är de kommande fem åren.

Jag har valt ett annat liv nu. Ett liv där hyresrätt är ett måste.

Och arbetet med att hitta en sådan fortsätter nu. Måste intensifieras. Jag har bara några månader kvar där jag bor nu.

Samtidigt inser jag varför de flesta ger upp. Tar en dyr andrahandslägenhet, eller bara köper nåt. Jag höll ut till dag fyra på min jakt, sedan har jag inte uppdaterat tills nu. Det har, som beskrivet ovan, sina skäl. Men det är så klart ingen godtagbar ursäkt. Jag måste ju ha bostad. Och jag tänker inte ge upp på det här.

Gjort sedan senast:

# Signat upp mig på ett gäng lägenheter som jag blivit erbjuden genom Fixakontraktet.se. Inte blivit bjuden på en enda visning hittills. Lite tröstlöst.

# Försökt höra mig för hur andra hittat sin lägenhet. Lika tröstlöst.

Att göra:

# Försöka använda kontaktvägarna jag har genom Twitter. Kanske sätta upp en daglig tweet om att jag söker lägenhet. Det är ändå nästan 4 000 som kan se och kanske skicka vidare. Att sätta det på agendan i det sammanhanget borde rimligtvis ge utdelning.

# Förenkla möjligheten att tipsa. Kanske sätta upp kontaktformulär på Bostad sökes-sidan.

# Något kampanjartat. Kanske köra en drive på stan, fråga vanligt folk hur de hittat sina lägenheter. Kanske livesända det via mobilen samtidigt. Göra det till en kul sak.

Till sist: Tipsa om du hör om något! Du hittar kontaktuppgifter på om mig-sidan.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
  • Alexander Jansson maj 6, 2011, 11:29

    Jävligt naivt att köpa en lägenhet och tro att det lönar sig i längden. Det är bara bönder och idioter som går med den inställningen. Tacka fan för dessa idioter och att det är med hjälp utav dessa bostadsbubblan kommer spricka. Luta dig tillbaka och vänta med att hoppa på tåget.

  • Pär Karlsson juli 31, 2012, 14:21

    Bönder och idioter, alltså. Det innebär att majoriteten av Stockholm består av idioter, med tanke på att bostadsbubblan är som störst här, och att bönder närmast bör betraktas som en myt (varför bör ju förklara sig självt, men svara gärna ifall du vill att jag utvecklar).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.