≡ Menu

DN-krönikan: Om Kony och den tragiska debatten

Jag äntligen hemma och hinner läsa ikapp mejl, artiklar och…well, livet. Det har varit några hektiska dygn. Först på Mediemässan torsdag-fredag (kolla SVT-forum här, eller Studio ett här) och heldagsutbildning i Oxelösund igår, Lycksele i morse och via Umeå hem i dag.

Och så förberedande och krönikörsskrivande i helgen.

Jag är så omåttligt stolt över det utrymme DN har gett mig i deras spalter. Samtidigt som det förlamar mig. Trots att jag nu firar ett år som DN-krönikör är det fortfarande samma skräck att skriva där, varannan vecka. Det är knappast njutbart – jag bär på en ständig och svårt besvärande papperskrönikörsångest – men så otroligt belönande när det väl är publicerat.

Som i dag. Att sitta på flyget hem och se sin egen text fladdra förbi bland DN-bläddrande medresenärer. Jag blir så stolt!

Krönikan i dag handlar om Kony2012. Kampanjen som jag skrivit en del på Ajour om tidigare. Men inte riktigt om debatten.

Jag har massor av annat material som inte fick plats i krönikan och kanske får jag tid senare i veckan att utveckla några tankar. Det finns så väldigt mycket att säga om saken.

Men tills vidare: Läs gärna om kony2012 och en debatt helt utan vinnare.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.