≡ Menu

En dag på Corren

De roligaste föreläsningar görs på redaktioner. Igår var jag på Corren – tillsammans med en av webbmedievärldens stora giganter, Sofia Mirjamsdotter.

Vi har kört tillsammans en gång tidigare för något år sedan och matchar varandra ganska bra, tycker jag. Sofia har en förståelse och ett öga för webb och kommunikationsförändringar som jag inte tror någon annan har. Dessutom är hon numera, i de här kretsarna, en etablerad drottning som har stor respekt.

Med det i ryggen är min uppgift ganska lätt. Att ta det perspektiv hon har gett och ge exempel och konkretisera hur vi använder de nya kunskaperna om webbförändringen för att göra bättre journalistik. Hur nyhetsjakten, researcharbetet och granskningarna blir bättre och har så mycket att vinna om vi använder nätet bra och rätt.

Jag älskar att prata om sånt. Det är mitt bästa. Plötsligt har en och en halv timme försvunnit.

Och Corren känns spännande. @charl8, tidigare DN.se-chef, har precis börjat som chefredaktör och kommer att göra bra saker. Jag följer utvecklingen med spänning!

 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.