≡ Menu

Flashback trollar Sveriges Radio!

Kvällens roligaste är följande:

I en flashbacktråd, som började redan igår, skriver ”PeterJ76” om hur han ville få in en bra låt i lokala radiokanalen SR P4, drog till med en historia om att han hälsade till sina vänner som skulle bestiga Mount everest och fick till ivrigt svar ”Har du nummer till dem så vi kan göra en intervju?” varpå flashbackaren efterlyser någon på Flashback som vill vara med och lura, ”trolla”, SR:

Efter inledande tvekan hoppar ”HailToTheKing” på tåget:

Och efter en del omständligheter fram och tillbaka, med inköpta kontantkortsabonnemang, skapas karaktärerna ”Jon Lidbrandt, Pär Edlund och Leonard Johansson” från Arvika som ska klättra. HailToTheKing spelar Leonard och följande radiointervju sätter igång:

(här är inslaget på SR: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2153&artikel=4674503 )

Nu är det viktigt att poängtera: Jag VET inte om det här verkligen är ett trollande. Men någon Jon Lidbrandt finns inte överhuvudtaget, och de andra namnen finns, men inget registrerat i Arvika. Men det tydligaste indiciet är väl att just flashbacktråden med instruktionerna är daterad igår och att 1) intervjun blev uppskjuten på grund av i tråden angivet telefonstrul 2) att de tre personerna inte finns att googla sig fram, än mindre deras påstådda bestigning av Mount everest. Vilka unga killar av i dag skulle inte dokumentera en sådan resa?

Skulle det ändå vara så att Flashback trollar trollarna så är det bara att gratulera, tacka och ta emot. Det gav mig åtminstone ett skratt för kvällen.

Här är den påstådda mejlväxlingen mellan Flashbackaren och SR.

Uppdaterat: Sveriges radio backar nu och erkänner att de blev lurade läs SR Värmlands ursäkt här Jag tycker de tar det bra – med en klackspark. Men det sätter såklart fingret på en svårighet med just läsar- eller lyssnarmedverkan. Och tack @jonathannordin för tipset!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Emmy Rasper september 2, 2011, 06:16

  Fascineras av hur sjukt gärna folk vill ha önskelåtar spelade i radio. Att det finns en sån dragningskraft i det, som gör att man anstränger sig så här mycket. Det är roligt. Och jag ska tänka lite mer på det nu….

 • Emmy Rasper september 2, 2011, 06:16

  Fascineras av hur sjukt gärna folk vill ha önskelåtar spelade i radio. Att det finns en sån dragningskraft i det, som gör att man anstränger sig så här mycket. Det är roligt. Och jag ska tänka lite mer på det nu….

 • Fredrik Lyreskog september 2, 2011, 08:14

  Hahah! Bäst!

 • Patrik Leanderson september 2, 2011, 08:38

  Haha! Mycket roligt, kul det finns folk som har humor (och lägger ned tid på en Deftones-låtönskning i P4 av alla kanaler) och att vissa går på det. Lyssnade två gånger på det i går och måste säga att ”Leonard” gör bra ifrån sig. Framför allt när han är helt oförstående till låtönskningen i slutet… Och han låter precis som Markus Larsson, Aftonbladet…

 • Kristoferbjork september 3, 2011, 17:03

   Mount Everest kan ju endast bestigas under en mycket begränsad tid på året pga vädret och det är i en period i maj. 100% troll och dålig faktakoll av SR

  • Emanuel Karlsten september 3, 2011, 17:05

   Ja, som jag skrev i den uppdaterade delen, längst ner i posten, har alltså SR Värmland redan gått ut med en ursäkt och erkänt sig lurade: http://t.co/cUp5mlH

 • hehe mars 31, 2012, 17:57

  fel folk har bestigit mount everest året runt

 • Hemsida n.nu mars 3, 2016, 21:39

  ha ha vilken ful fling-gröt av ytterligheter som kommer upp i den syrefattiga höjden. Bäst best Everest!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.