≡ Menu

Är du första svensken på Facebook?

Snubblade precis över den här och vet egentligen inte jättemycket om den mer än att @dreadnallen känner personen bakom tjänsten. Men idén är att hitta den som var först på Facebook! Regga dig på tjänsten, kolla om du eller någon av dina facebookvänner var först – eller se om du kan ta förstaplatsen hittills.

Den tidigaste som tjänsten hittills hittat är en svensk som blev den  600 000e facebook-medlemmen – av totalt 600 miljoner på Facebook.

Var du ännu tidigare? Kolla på http://jagvarforst.appspot.com/

Uppdaterat: Det poängteras att den verkar vara lite sådär med träffsäkerheten. Är den det för dig också? Någon annan menar att det luktar ”phishing”. Men tjänsten frågar bara efter din profilinformation, vad jag kunde läsa mig till.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Markus Welin september 3, 2011, 12:47

  Kul grej! Skulle dock varit ännu roligare om man kunnat se när personen i fråga reggade sig. Går väl iofs att kolla upp ändå, men det orkar jag inte.

  Första svensken borde rimligtvis vara någon som pluggade i USA kring 2004. Pluggade själv i USA hösten -05, men gjorde då det episka misstaget att välja att regga mig på Myspace istället. Skaffade sen inte Facebook förrän i början av 2007, när det hade släppts fritt för alla.

  • Emanuel Karlsten september 3, 2011, 12:52

   Var kollar man upp sånt? När man reggade sig? På Facebook, i @dreadnallen:disqus ’s facebook, så pågår diskussion om att just se i vilken ordning man kom. Kanske en kommande feature?
   Och att du valde Myspace ”istället” för facebook… epic.

   • Markus Welin september 3, 2011, 13:09

    Man kan ju alltid ”scrolla ner” till första början, vilket ju känns lite halvjobbigt att genomföra :) Men borde ju gå att kolla på något enklare sätt. Myspace-valet är nästan i klass med det där ryktet om att Leif ”Loket” Olsson valde bort procent på Bingolotts-försäljningen till förmån för en (och inte särskilt hög) fast lön.

 • hans ahlborg september 3, 2011, 12:54

  det vore den sweetaste tjänsten att se sitt regnummer, har varit med i 4 år…

 • Dreadnallen september 3, 2011, 13:10

  Det är en kompis till min kompis Patrick Geuder som har skapat appen. Tor Andersson heter han och jobbar förmodligen på Cloud Nine: http://www.facebook.com/tussetor

  Ingen phishing alltså, men instämmer att man gärna vill ha mer information om när man reggade sig, hur topplistan ser ut etc.

  Jag försöker tussa ihop dem med Hampus Brynolf, som ju har gjort ett utmärkt arbete med att kartlägga den svenska twittersfären. :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.