≡ Menu

Ful blogg – hur gör jag den finare?

Har en stressad dag. Drar hem till Gotland imorgon, hämtade julklapp i morse, readktionsmöte, inspelning av Medierna i P1 (skriver mer om den på Dagenbloggen i dag), lunch, hämta farmors julklappar, möte och däremellan jobb.

Jag paralyseras ibland totalt av att ha för många tråkiga saker på mitt bord. Som jag har tid för. Jag arbetar bäst i snabbt tempo som kräver snabba beslut. Intensiva perioder som följs av totalt fria perioder. Då mår jag bra.

Och den här himlaskitbloggen. Hur ser den ut egentligen? Jag skäms. Men kan inte koda. Jag har alltid omgett mig med personer som är bättre på sånt än jag. Så har jag projektlett, pekat, ritat. Aldrig kodat. Ifall inte det framgått.

Så hjälp mig här. Hur gör jag för att pigga upp den här bloggen? Finns det några wp-teman som sköter sånt automatiskt? Som gör det lite lättare, finare? Tips, tack.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Niklas december 21, 2009, 13:08

  Jag kör samma tema som du på både http://niklasjakobsen.se, http://hejinternet.se och http://blogg.rb.se och dess underbloggar.

  Om du gillar ngn av dem bättre så kan jag packa ihop alla temafiler åt dig och skicka.

 • Andreas Bengter december 21, 2009, 13:22

  Kom du ihåg mig, Bengter, ifrån Skidlägrena med New Life, frälsningsarmén? Jag studerar webdesign (eller eg. Interaktionsdesign), så om du inte hittar på något annat kan du höra av dig till mig.. Min hemsida är på http://www.dreamlandproduction.se .. Jag kan göra ett tema som passar dig och det du vill skriva om, till dig för billig peng om du vill.. Men då kommer de ta ett litet tag.. Men det kan va bra övning för mig.. 8) Annars kör på förslagen ovan som Niklas gav det låter ju än smidigare om än kanske inte lika orginelt! (men kom ihåg att ha mig i åtanke om du behöver hjälp med kodande någon annan gång.. F.ö. enkel html och css kodning är inte svårare än att du kan lära dig på några kvällars internet surfning, om det sen inte blir helt perfekt är ngt man får räkna med då..)

 • Niklas december 21, 2009, 14:08

  Jag kör samma tema som du på både http://niklasjakobsen.se, http://hejinternet.se och http://blogg.rb.se och dess underbloggar.

  Om du gillar ngn av dem bättre så kan jag packa ihop alla temafiler åt dig och skicka.

 • Andreas Bengter december 21, 2009, 14:22

  Kom du ihåg mig, Bengter, ifrån Skidlägrena med New Life, frälsningsarmén? Jag studerar webdesign (eller eg. Interaktionsdesign), så om du inte hittar på något annat kan du höra av dig till mig.. Min hemsida är på http://www.dreamlandproduction.se .. Jag kan göra ett tema som passar dig och det du vill skriva om, till dig för billig peng om du vill.. Men då kommer de ta ett litet tag.. Men det kan va bra övning för mig.. 8) Annars kör på förslagen ovan som Niklas gav det låter ju än smidigare om än kanske inte lika orginelt! (men kom ihåg att ha mig i åtanke om du behöver hjälp med kodande någon annan gång.. F.ö. enkel html och css kodning är inte svårare än att du kan lära dig på några kvällars internet surfning, om det sen inte blir helt perfekt är ngt man får räkna med då..)

 • Anonym december 21, 2009, 20:30
 • hepper december 21, 2009, 21:38
 • pmnordkvist december 21, 2009, 21:30
 • hepper december 21, 2009, 22:38
 • Emanuel Karlsten december 22, 2009, 08:50

  Tack, tack alla! Jag tittade runt på några favoritbloggar och beslutade mig för det här temat – thesis. Visst blev det fint?

 • Emanuel Karlsten december 22, 2009, 08:50

  Tack, tack alla! Jag tittade runt på några favoritbloggar och beslutade mig för det här temat – thesis. Visst blev det fint?

 • Andreas Bengter december 22, 2009, 22:24

  Tja, detta tema funkar ju bra också iofs!

 • Andreas Bengter december 22, 2009, 22:24

  Tja, detta tema funkar ju bra också iofs!

 • Magdalena december 25, 2009, 22:43

  Du kan ju alltid glädja dig åt att du aldrig kan slå min blogg i tråkigt utförande. Där återfinns inte en enda bild, och inga länkar heller för den delen. Det beror på att jag är en teknisk idiot som år 2009 fortfarande inte har lärt mig att lägga upp bilder på bloggen. Så i jämförelse med min blogg så är din ett under av flashighet:-)!

  • Emanuel Karlsten december 27, 2009, 14:45

   Oj, vad använder du då för bloggverktyg? Det brukar vara ganska enkelt att förstå hur man lägger upp bilder.

 • Magdalena december 25, 2009, 22:43

  Du kan ju alltid glädja dig åt att du aldrig kan slå min blogg i tråkigt utförande. Där återfinns inte en enda bild, och inga länkar heller för den delen. Det beror på att jag är en teknisk idiot som år 2009 fortfarande inte har lärt mig att lägga upp bilder på bloggen. Så i jämförelse med min blogg så är din ett under av flashighet:-)!

  • Emanuel Karlsten december 27, 2009, 14:45

   Oj, vad använder du då för bloggverktyg? Det brukar vara ganska enkelt att förstå hur man lägger upp bilder.

 • Emilia december 26, 2009, 22:44

  En trött läsare konstaterar att hon inte är ensam när det gäller designfrågan – jag fiskade upp en tjej på nätet som gjorde min design – mycket lycklig är jag just nu. För jag tror att det gör skillnad. Nu måste jag bara sluta med att skriva om min mat. Fast å andra sidan är mat min grej. Men jag måste pimpa mina inlägg lite :) Mamma sa till mig sist att hon blir stressad av mina matinlägg. Hm.. Ja, lite offtopic. Men jag tycker denna design funkar.

  Emilia

 • Emilia december 26, 2009, 22:44

  En trött läsare konstaterar att hon inte är ensam när det gäller designfrågan – jag fiskade upp en tjej på nätet som gjorde min design – mycket lycklig är jag just nu. För jag tror att det gör skillnad. Nu måste jag bara sluta med att skriva om min mat. Fast å andra sidan är mat min grej. Men jag måste pimpa mina inlägg lite :) Mamma sa till mig sist att hon blir stressad av mina matinlägg. Hm.. Ja, lite offtopic. Men jag tycker denna design funkar.

  Emilia

 • Emanuel Karlsten december 27, 2009, 15:45

  Oj, vad använder du då för bloggverktyg? Det brukar vara ganska enkelt att förstå hur man lägger upp bilder.

 • Emanuel Karlsten december 27, 2009, 15:50

  Fin blogg! Apropå mat och blogg, har du sett http://sotasaker.wordpress.com ? Bästa kakbloggen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: