≡ Menu

Han är medgrundare 3 i #ajour

I dag presenterar sig den tredje medgrundaren för #Ajour: Jack Werner.

Jag träffade Jack första gången när jag jobbade på Expressen. Han var där för att pitcha en idé för ett företag han jobbade med. Pitchen var rätt trist, men Jack var otroligt fascinerande. Helt orädd och med en till synes helt omänskligt god insyn i de delar av nätet jag själv sett som svårnåbar.

Jag följde hans twitterkonto @kwasbeb och blev än mer fascinerad. Hur väl han navigerade och kände till nätets infrastruktur. Avkodade vilka saker som skulle bli eller var viralt. Hans koll på Flashback, Reddit, 4chan och olika andra obskyra sammanhang som jag knappt orkade skriva in webbadressen till.

Jag läste hans blogg och fann ett berättande som var helt unikt. Men också en förmåga att skriva saker på ett tillgängligt sätt. Det finns en lust i hans skrivande som jag både beundrar och avundar.

Jack och jag har sedan dess drivit Youtubeklipp.se tillsammans. Han har en helt osviklig förmåga att fånga upp klipp strax innan de blir virala och flera veckor innan de når valfri kvällis-sajt.

Nu blir han också medgrundare till Ajour.

Ett stjärnskott på webbhimlen. Den som, tror jag, kommer bära och se till att just webb-DNA:t aldrig försvinner i det vi gör.

Jag är otroligt stolt över att Jack Werner vill vara med och hålla både oss och dig Ajour.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.