≡ Menu

Han är medgrundare nr5 #ajour

Den femte medgrundaren i Ajour är också den kanske viktigaste: Sajtbyggaren. I dag skriver Thord Daniel Hedengren om sin medverkan.

@tdhse är den kanske viktigaste just eftersom journalistiken, berättandet, är så beroende av att tekniken hela tiden möjliggör. Att den skjutsar framåt, gör saker bättre. På nästan samtliga platser jag arbetat i har det varit just tekniken som avgjort hur väl en satsning fallit ut. Finns kompetensen och viljan blir det väldigt bra, men oftast finns varken eller.

@Tdhse är en av Sveriges mest kompetenta wordpress-utvecklare. Inte bara som byggare. Han har skrivit tre internationella böcker om hur man hanterar WordPress, föreläser om saken och är på väg att arrangera andra upplagan av den svenska Wodpresskonferensen.

WordPress har på kort tid blivit en ledande plattform för att bygga inte bara bloggar, utan även sajter. I Sverige är till exempel både Fokus.se och Cafe.se byggda i WordPress och just nu håller en av Sveriges största landsortstidningar, VK.se, på att bygga sin sajt i WordPress.

Att i den kontexten ha med en av landets bästa utvecklare känns viktigt, men mest avgörande är ändå TDH:s rastlöshet. Att han hela tiden vill framåt, vill mer, testa, experimentera. Det kommer göra oss inte bara bra, utan lägga oss i absolut framkant. Och då har vi inte ens nämnt all hans redaktionella erfarenhet inom dessa och många andra områden.

Missa inte att läsa Thords egen text.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.