≡ Menu

Har du haft en bra kväll?

Jo tack, den var väldigt bra. Jag träffade Linus. Kommer ni ihåg honom? Min gamle parhäst från förr. Det var roligt det där. Att prata lite om de tiderna. Hur mycket bra vi gjorde när det begav sig. Så spännande det kunde vara då. Tokiga, prisvinnande, tider.

Kommer sakna det. Sakna att jobba på tidning. Jättemycket. Kanske ska vi starta en ny tidning? Jag skulle vilja göra en crowdsourcad. En där alla bidrog. Jag tror det är jättesvårt. Men kanske kan det gå. Vi får se.

Känner fortfarande pirr i magen inför allt som ska ske. Som skolbarn inför en stor resa. Lite läskigt, men mest bara hisnande och spännande. I dag hade jag en dragning för ett av nyhetslagen på Expressen. Om hur vi kan använda sociala medier i journalistik. Jag älskar känslan det ger efteråt. Så syresättande. När jag upplever att några, om än bara någon, förstår något nytt, kopplar ihop – och framförallt: Inser nyttan.

Jag vill dela med mig mer av sådant där. Jag vet att den kommer göra journalistiken bättre. Och stora mediehus som Expressen har sådana fantastiska möjligheter här.

Åh, jag längtar efter att dela mer, måla upp scenarier, ge exempel. Men jag väntar med det. Till efter den 1 april. Så har jag sagt till de uppdragsgivare som hört av sig också. Efter 1 april. Jag vill försöka hålla isär det arbete jag fortfarande gör på Expressen med det som händer senare. Men jag bokar in saker. I söndags bokade jag in den första föreläsningen. En tidningsredaktion som vill ha en dragning om hur man använder Twitter redaktionellt. Grundkurs och tips och trix. Det kommer att bli väldigt bra.

Många andra tankar om eget företagande väcks också. Och saker jag inte tänkt på förut. Som telefon. En sådan har jag inte. Och i sommar kommer en ny iPhone5. Så det känns korkat att köpa en ny. Och gammal? Bökigt. @Claes har utmanat mig att använda en Android tills nya kommer. Hittar jag ingen billig iPhone innan jag slutar antar jag den utmaningen.

Jaja. Vi säger väl så. Jag ska sova nu. Men vi hörs imorgon?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.