≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 5, 2013

 1. Meddelande från regeringen: ni har inget att frukta | Oisín Cantwell | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet:

  Komiskt att igår släppte regeringen sin rapport om hur de ser på FRA. “inget att anmärka”, sammanfattar Oisin bra.

 2. Pastor Ulf Ekman ber sårade om förlåtelse – Dagen:

  Ulf Ekman skriver en trilogi-memoar och har nu kommit till andra delen, då han startar Livets ord. Vilket säkert är intressant, men ännu mer: Han börjar med att be om förlåtelse!
  För tre år sedan hade jag slutat på @Dagen och skrev en sista post om hur jag tyckte Livets ord skulle hantera sin historia
  ”Be Ulf Ekman skriva en bok som heter ‘Förlåt’. Och låt den bara handla om de saker han ångrar, vill be om ursäkt för. Det som gick galet. Låt honom sedan, i de sammanhang det behövs, börja med att be om ursäkt. Han behöver inte raljera för det, men bara slå fast det och hänvisa tillbaka till boken.”
  Det här är onekligen ett steg och försök till det – jag lyfter på hatten!

 3. Sveriges mest virala publicister – november 2013:

  Bonnier har kartlagt vilka tidningar som skapat mest interaktioner. Det är intressant, även om det är lite missvisande att Aftonbladet får så mycket – alla deras artiklar har ju Facebook-kommentarer vilket piskar upp antalet fb-interaktioner enormt. Så kolla istället på Nyheter24 och hur många interaktioner de får jämfört med hur mycket de publicerar. Mest i Sverige. En ung, hungrig redaktion som fått förlita sig på sociala medier. Det är knappast en garant för bra material, men det pekar på spännande saker!
  Och: det hade också varit spännande att göra den här mätningen med Ajour inblandade! Eller säg, Politism. Eller “Inte rastist men” osv. 

 4. Sverige spionerar på Ryssland åt USA visar NSA-filer – Uppdrag Granskning | SVT.se:

  Tack svt och uppdrag granskning för det här. Det gör hela min licenspeng i tio år värt. Att någon äntligen möter upp Greenwald, hjälper till med materialet, tar fram relevanta fakta och relevanta uppgifter som får oss att förstå och diskutera FRA:s roll. Det är så viktigt, så bra.

 5. Era patetiska limsniffande idioter – en dag i Kent Ekeroths twitterflöde – Inte rasist, men…:

  Det är ju HELT OTROLIGT att Kent Ekeroth, en riksdagsman, får uttrycka sig såhär utan några reprimander, utan någon debatt i de etablerade medierna.

 6. Norska kyrkans julkampanj upprör – Dagens Media:

  Det här är fullkomligt obegripligt. Och framförallt uselt kommunicerat.

 7. Saturday Morning Breakfast Cereal:

  Det tog lite tid, sedan förstod jag poängen, skrattade och suckade. Bra illustrerad poäng!

 8. Ny dom om omodererade kommentarer på bloggar | Medievärlden:

  Det här är viktigt att lägga till kunskapsbanken: bloggare har inte juridiskt ansvar att ta bort kommentarer med förtal. Det moraliska är, så klart, en helt annan fråga.

 9. Kråkslottets hemlighet | Kultur | SvD:

  Ett härligt exempel på hur långa kulturtexter kan få spridning. Över tusen facebookinteraktioner på denna kulturhistoria om ett slott utanför Stockholm. Och det är klart: den är spännande! Även om slutet är ett antiklimax.

 10. This Man Is Hilariously Live-Tweeting His Flight-and-Feud With The Woman in #7A (with images, tweets) · EliLanger · Storify:

  Detta var nu påhittat, men: Sådana här live-tweets från livets bisarra situationer är ju det bästa! Den här kanske var onödigt oförskämd, men ändå rolig!

 11. https://twitter.com/antonewald/status/406392043108569088/photo/1:

  Det här kan jag ändå tycka är rätt sympatiskt av @antonewald. @idolse tvingar honom köra hans gamla låt, därför ställer Anton in sin medverkan i programmet. Vilket kommer gör hans fans besvikna, men sedan igen löjligt stolta när han förklarar varför, på det här sättet. Win!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.